Keld og Hilda melder ud: Det er håbløst

27/1/21 10:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Uffe Weng
Meldingen fra hele Danmarks dansktop-par er klar.

Corona-krisen har været rigtig hård for mange - og hos Keld og Hilda, er den bestemt heller ikke gået ubemærket forbil. Den har nemlig kostet dem dyrt. Som mange andre sangere og kunstnere, har Keld og Hilda også måtte aflyse optrædender på stribe. Selskabet Heick Music ejer Keld og Hilda hver en halvdel af, og i det netop offentliggjorte regnskab, står det helt klart at coronakrisen har været hård.

Da Ekstra Bladet fanger Hilda på telefonen, medgiver hun, at det ikke har været et helt godt år. 

I regnskabet fremgår det at parret i perioden fra 1. oktober 2019 til 30. september 2020 havde en bruttofortjeneste - indtægter fraregnet en række udgifter som varekøb - på 155.997 kroner. I de 12 måneder inden lød beløbet på 729.934 kroner. På bundlinjen er der et overskud på små 36.000 kroner efter skat.

Der skal dog mere til, at få Keld og Hilda ned med nakken - de har nemlig været fornuftige.

"Vi har klaret det, fordi vi i tidernes morgen var så fornuftige at starte en pensionsopsparing, som vi har kørt på," fortæller Hilda.

Har ondt af dem som er hårdt ramt

Hun understreger også, at man bestemt ikke skal have ondt af dem. Hun fortæller at de har modtaget hjælpepakker - men at det blot har kunne dække en lille del af udgifterne. Hilda fortæller, at de tilsammen tre gange har modtaget 23.000 kroner.

"For de, der ikke har anden indtægt, er det jo håbløst. Det er jo forfærdeligt for de stakkels mennesker, der ikke har noget at tære af. Vi har virkelig ondt af alle de virksomheder og de selvstændige, som ikke har en fast månedsløn. Det er en katastrofe. Men hvad pokker skal man gøre? Vi vil jo heller ikke være syge og blokere sygehusvæsenet. Det er en svær situation," lyder det fra Hilda.

Parret glæder sig til de igen kan komme ud og synge - og tidligere har de også afsløret, at der kommer en ny fælles hobby på programmet, når restriktionerne tillader det. Efter Hilda var med i Vild med dans, har hun nemlig langt om længe fået overtalt Keld til, at de to skal gå til danseundervisning sammen. Så når coronaen tillader det, skal de starte til dans ved Karina Frimodt, som Hilda også kender fra Vild med dans.