Kendt band-medlem død

27/5/22 06:13

Ida Hansson

Den kendte keyboardspiller døde i en alder af blot 60 år.

Andrew Fletcher, keyboardspiller og medstifter af det kendte britiske elektroniske band Depeche Mode, er død i en alder af 60. De skriver blandt andre The Guardian.

"Vi er chokerede og fyldt med overvældende sorg over vores kære vens, familiemedlems alt for tidlige bortgang. Andy 'Fletch' Fletcher." skrev bandet i en erklæring på de sociale medier.

Bandet blev dannet i Basildon i slutningen af ​​1970'erne og har haft 17 Top 10 albums i Storbritannien og international hitlistesucces med sange, herunder Enjoy The Silence, Personal Jesus og Just Can't Get Enough.

Andrew Fletcher blev født i 1961 i Nottingham og flyttede til Basildon, hvor han dannede bandet Composition Of Sound i slutningen af ​​1970'erne sammen med Martin Gore og Vince Clarke.

Med rekrutteringen af ​​sangeren Dave Gahan skiftede de navn til Depeche Mode, og kvartetten fortsatte med at skabe et væld af hits fra begyndelsen af ​​80'erne.

Da Andrew Fletcher ikke var sangeren eller hovedsangskriveren, blev han ofte betragtet som managerfiguren i bandet, der tog sig af forretningssiden af ​​en gruppe, der blev krediteret for at sælge mere end 100 millioner plader verden over.

I 2013 fortalte han en interviewer, at han var "den høje fyr i baggrunden, uden hvem dette internationale selskab kaldet Depeche Mode aldrig ville fungere".

Fletcher efterlader sig en kone, Grainne, som han var gift med i næsten 30 år, og to børn, Megan og Joe.