Kendt 'Go' Morgen Danmark'-vært misbrugt af svindlere

14/06/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den kendte 'Go 'Morgen Danmark'-vært bliver misbrugt af svindlere, der forsøger at lokke danskere til at 'investere' penge i kryptovaluta.

Mest læste i dag

Der er mange danskere, der har tjent styrtende med penge på kryptovaluta i de seneste år. Desværre forholder det sig også omvendt for en række personer. 

Dette skyldes dog ikke altid, at de har foretaget investeringer, der har slået fejl. Derimod har mange danskere de seneste år været ofre for svindlere, der lokker dem til at 'investere' i kryptovaluta. 

I disse tilfælde bliver pengene dog aldrig investeret i noget som helst. Derimod havner de direkte på svindlernes konto. Og når det først er sket, så er det tæt på umuligt at få pengene tilbage igen. 

Denne type svindel foregår på mange måder, men ofte bruges danske kendisser som fortalere for en investeringsplatform. På denne måde kan svindlerne skabe en form for tillid til deres platform. 

Foto: Skærmbillede

Igennem årene er der flere danske kendisser, der har fået misbrugt deres navn i denne sammenhæng. I denne omgang er turen nået til 'Go' Morgen Danmark'-vært Steen Langeberg. 

I disse dage bliver hans navn og billede misbrugt i en række annoncer på det sociale medie Facebook. Klikker man på en af disse annoncer, ledes man over til en hjemmeside, der udgiver sig for at være B.T. 

På denne hjemmeside fremgår det, at Steen Langeberg er blevet sagsøgt af Danske Bank. Dette skulle han angiveligt være blevet, fordi han har delt ud af sine økonomiske råd i 'Aftenshowet'. 

Foto: Skærmbillede

I den falske artikel fremstår det som om, at Steen Langeberg har anbefalet seerne af 'Aftenshowet' at investere deres penge ved hjælp af en særlig investeringsplatform. 

Angiveligt skulle denne platform kunne investere i kryptovaluta ved hjælp af kunstig intelligens. Med andre ord, så skulle det være muligt for brugerne at tjene penge, uden at røre en finger. 

Foto: Skærmbillede

Faktum er dog, at Steen Langeberg aldrig har udtalt sig om dette i 'Aftenshowet'. Tværtimod er der tale om en fabrikeret artikel, der har til formål at overbevise danskerne om, at det er sikkert at overføre penge til den føromtalte investeringsplatform. 

Hele artiklen er struktureret som en dialog mellem Steen Langeberg og Mette Bluhme Rieck, der angiveligt afbrydes til sidst, fordi Nationalbanken har ringet. Dette skulle skyldes, at de er 'bange for at miste deres penge'. 

Nederst på siden finder man desuden en række falske anmeldelser fra brugere, der enten praler af store gevinster eller takker for informationen fra den kendte tv-vært. 

Foto: Skærmbillede

Anbefalet til dig