Kendt medikament dræber coronavirus på 48 timer i laboratorieforsøg

Nyheder
På 48 timer er coronavirus udryddet. Foto: Shutterstock
Bare en enkelt dosis af et antiparasitisk medikament ville kunne fjerne alt genetisk materiale fra COVID-19 indenfor 48 timer. Det viser en undersøgelse fra Australien.

Mest læste i dag

Det er ikke noget nyt medikament. Tværtimod skulle det være tilgængeligt over hele verden, og det har vist sig, at det i hvert fald i laboratoriet kan dræbe COVID-19 indenfor 48 timer. 

Det er lægemidlet Ivermectin, der potentielt kan stoppe COVID-19, og det er med kun en enkelt dosis.

"Vi fandt ud af, at selv en enkelt dosis kan fjerne alt viralt RNA på 48 timer. Selv efter 24 timer er der en virkelig markant reduktion i RNA," udtaler Dr. Kylie Wagstaff fra Monash Biomedicine Discovery Institute.

Det vides endnu ikke, hvordan Ivermectin fungerer, men det undersøges lige nu, hvorledes lægemidlet kan sættes i brug hos mennesker. Det næste trin er at finde ud af, hvilken dosering, der vil være den rigtige, så lægemidlet ikke udgør en risiko i en eventuel behandling.

"I disse tider, hvor vi har en global pandemi, og der ikke er en godkendt behandling, så kan et allerede eksisterende og godkendt medikament hjælpe folk før en vaccine," udtaler Dr. Wagstaff.

Inden Ivermectin kan bruges til at bekæmpe coronavirus, er der behov for finansiering for at få igangsat kliniske test.

Ivermectin er et godkendt antiparasitisk medikament, der også i laboratoriet er effektivt mod f.eks. HIV, dengue og influenza.

Undersøgelsesresultaterne er blevet offentliggjort i tidsskriftet Antiviral Research.

Klorokin er stadig det mest lovende medikament

Det er ikke kun Ivermectin, der viser lovende resultater. I Frankrig gennemføres der i øjeblikket et stort klinisk forsøg med klorokin, som indtil videre har vist lovende resultater. I Danmark skal der ligeledes gennemføres forsøg med klorokin, før Lægemiddelstyrelsen godkender stoffet til behandling af COVID-19. 

Flere lande har allerede godkendt klorokin til behandling. Heriblandt USA, Frankrig og Belgien.  

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig