Kendt politimand stopper i "Politijagt" - vil have samme rang som sin politikone

11/02/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Modelbillede af danske politibiler.
Henrik Haensel er kendt fra Politijagt på Kanal 5, men nu bliver politibilen skiftet ud. Han har ellers i mange år haft sin gang på politistationen i Tinggade 15 i Ringsted. Henrik Haensel er opvokset i Tyskland, så det lå ikke lige til højrebenet, at han skulle være politimand i Danmark.

Mest læste i dag

Du kender ham fra TV. Politimand Henrik Haensel, som endte med at forelske sig i en dansk politikvinde og flytte ind i Ringsted. Nu skal der ske nyt i politimandens liv.

9 års erfaring

Det er snart 9 år siden, at politiassistent, Henrik Haensel, startede som færdselsbetjent i Midt- og Vestsjællands Politi. I den tid har han stoppet tusinder af biler – blandt andet i tv-programmet Politijagt på kanal 5. Men nu er det forbi, og han er ikke at finde i programmet der starter onsdag aften med sin 22. sæson. Det skriver SN.dk.

Der er flere grunde til at Henrik har valgt at stoppe som færdselsbetjent og dermed også på tv, men heldigvis forsvinder han ikke helt fra politiet. Han har blot valgt, at prøve nye kræfter og vil gerne se nye muligheder i politisystemet. Henrik fortæller også, at færdselspolitiet hat ændret sig meget på de 9 år, som han har været i det.

”Der har været nogle omstruktureringer, så færdselspolitiet ofte bliver brugt til andre opgaver som fangetransporter og bevogtninger, blandt andet inde ved synagogen i København. Sidste år var der fokus på tungtvognskontrollen. Jeg blev politiassistent i færdselspolitiet, fordi jeg synes, jeg er med til at redde liv, når jeg stopper spritbilister og fartbøller. Det er det, der ligger mit hjerte nær. Jeg vil hellere køre patrulje på vejene end stå inde i København,” fortæller Henrik Haensel til SN.

Vagtchefens højre hånd

Henrik Haensels er derfor rykket til Roskilde - arbejdsplads er stadig Midt- og Vestsjællands Politi, hvor han fungerer som vagtchefens højre hånd. Nu består hans job blandt andet i at sørge for at sende patruljevognene de rigtige steder hen.

Han går med drømme om at blive indsatsleder.

Så vil han nemlig have det overordnede ansvar på de akutte nu-og-her-opgaver såsom ulykkessteder og gerningssteder for forbrydelser.

Vil til tops

Henrik drømmer om at nå til tops i politiet. Lige nu er han politiassistent som før, men han arbejder hårdt på at stige til næste delmål, som er politikommissær. Det er nemlig sammen rangorden som Henriks kone, og der vil han gerne på siden af hende. Dog kan Henrik blære sig med, at han er den politibetjent der har være med næstlængst i Politijagt – kun overgået af kollegaen Vlado Lentz, der har været med fra begyndelsen. Henrik Haensel har været i Politijagt siden sæsonen 2012/2013.

 

Anbefalet til dig