Kendt sangerinde død

17/1/23 11:10

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Sangerinden døde efter en hofteoperation.

Det australske jazz- og soul-ikon Renée Geyer, kendt for sange som, "It's A Man's Man's World" og "Say I Love You", er død i en alder af 69.

Sangerinden var på hospitalet for en hofteoperation i Geelong, men døde af komplikationer efter operationen, lød det fra hendes pladeselskab, Mushroom Group, i en erklæring i dag.

Mens hun var på hospitalet, blev hun også diagnosticeret med inoperabel lungekræft. Det skriver The Guardian.

Geyer døde fredeligt blandt familie og venner, sagde hendes pladeselskab.

"Bare i sidste måned sang Renée for fuldt hus og så frem til endnu et travlt år forude, hvor hun gjorde det, hun elskede allermest - at optræde for sine loyale fans rundt om i landet. Renée levede sit liv, mens hun optrådte – på sine egne præmisser og fuldt ud. Hun var elsket og respekteret og var en naturkraft og en national skat, og hendes bortgang efterlader et kæmpe tomrum i den australske musikindustri," lød erklæringen.

I en hyldest på Twitter beskrev sangerinden Marcia Hines hende som "en gamechanger. En sjælediva. Min søster i sang," som "besiddede en af ​​de største stemmer, jeg nogensinde har hørt".

Renée beskrev sig selv som "en hvid ungarsk jøde fra Australien, der lød som en 65-årig sort mand fra Alabama". Hun begyndte sin sangkarriere som teenager i Sydney i 1970'erne.

Hendes karriere ville fortsætte med at strække sig over fem årtier og omfatte samarbejder og optrædener med internationale kunstnere, herunder Sting, Chaka Khan, Neil Diamond og Bonnie Rait.