Kendt skuespiller holder tale i Det Hvide Hus: Beder til bedre våbenkontrol

08/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Skuespilleren Matthew McConaughey beder i Det Hvide Hus om, at der skal skal ske en forandring angående våbenloven i USA.

Mest læste i dag

Skuespilleren fremsatte en følelsesmæssig bøn til amerikanske lovgivere om at vedtage våbenkontrollovgivningen under en optræden i Det Hvide Hus i går, tirsdag, hvor han opfordrede Kongressen til at "nå et højere niveau".

Den Oscar-vindende skuespiller opfordrede til at styrke baggrundstjek for våbenkøb og hæve minimumsalderen for at købe en AR-15-riffel fra 18 til 21.

"Vi vil have trygge og sikre skoler, og vi vil have våbenlove, der ikke gør det så let for de onde at få de forbandede våben," sagde McConaughey.

Hans tale kom i kølvandet på sidste måneds skyderi på en folkeskole i hans hjemby Uvalde, Texas, der dræbte 19 elever og to lærere.

I en meget personlig 22-minutters tale opfordrede Matthew McConaughey en fastlåst kongres til at vedtage våbenreformer, der kan redde liv uden at krænke rettighederne til anden ændring.

Skuspilleren, en våbenejer selv, brugte sin stjernekraft til at argumentere for at vende øjeblikkets rædsel til konkret handling. Det skriver bland andre The Guardian.

"Vi er i et vindue af muligheder lige nu, som vi ikke har været i før. Et vindue, hvor det ser ud til, at der kan ske en reel forandring," tilføjede han.

Matthew McConaughey, som i år overvejede at stille op som guvernør i Texas, mødtes kort privat med Joe Biden, før han talte til pressekorpset i Det Hvide Hus i James Brady-briefingrummet.

Foto: Shutterstock

Ydermere har skuespilleren også mødtes med vigtige lovgivere i denne uge, herunder Senatets flertalsleder, Chuck Schumer; Dick Durbin, formanden for Senatets retsudvalg, som håndterer våbenlovgivningen; og panelets rangerende republikaner, senator Chuck Grassley fra Iowa.

Matthew McConaughey erkendte, at våbenlovgivningen ikke ville afslutte masseskyderier, men foreslog, at der kan tages flere skridt for at afværge sådanne tragedier.

"Vi skal investere i mental sundhed. Vi har brug for sikrere skoler. Vi er nødt til at begrænse den sensationelle mediedækning. Vi er nødt til at genoprette vores familieværdier. Vi er nødt til at genoprette vores amerikanske værdier, og vi har brug for ansvarligt våbenejerskab,” sagde han.

Anbefalet til dig