Kendte navne fylder godt: Her er de otte deltagere i årets Melodi Grand Prix

10/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Chief 1 og Thomas Buttenschøn står bag en af de otte sange, der er blevet udtaget. Foto: Nicho Oppermann / DR
I starten af marts løber Dansk Melodi Grand Prix af stablen.

Mest læste i dag

DR har i dag offentliggjort de otte sange og artister, der skal dyste om at blive årets MGP-sang den 6. marts ved Dansk Melodi Grand Prix – Danmarks største musikfest.

Vindersangen vælges af danskerne selv ud fra de otte sange, DR’s fagjury har udvalgt. Sangen skal herefter repræsentere Danmark til Eurovision Song Contest i Rotterdam.

I en pressemeddelse fortæller DR: 

"Alle sange og artister er omhyggeligt udvalgt af DR’s musikkyndige fagjury, som har valgt et varieret felt af sange, der afspejler en musikalsk variation og bredde. Det er ambitionen at styrke samarbejdet med det danske musikliv, hvorfor 'Dansk Melodi Grand Prix' igen i år har sange med, der appellerer bredt på tværs af den danske musikscene, og som kun kommer fra danske sangskrivere og komponister."

Stor ændring

I år er det alene seerne, der den 6. marts først stemmer tre sange videre, for senere på aftenen også at stemme på, hvilken sang der skal være 'Vores Sang' i 2021.

Den ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft, har set frem til endelig at kunne løfte sløret for de otte sange og artister:

"Vi har bestræbt os på at kunne præsentere et varieret og alsidigt felt af sange, og det synes jeg, er lykkedes. Som det bør være i 'Dansk Melodi Grand Prix', er det musikalske niveau i år tårnhøjt. De otte sange er valgt ud fra sangenes potentiale og kvalitet. Men i sidste ende naturligvis også i forhold til hvordan de leveres og fremføres," udtaler Gustav Lützhøft.

De otte sange og artister, der skal give danskerne en musikalsk festaften ved dette års 'Dansk Melodi Grand Prix' er onsdag blevet offentliggjort. Det drejer sig om:

  • Hvileløse hjerter – Nanna Olivia
  • Øve os på hinanden – Fyr & Flamme
  • Højt over skyerne – Chief 1 & Thomas Buttenschøn
  • Everything is alright – Mike Tramp
  • Abracadabra – Claudia Campagnol
  • Silver Bullet – The Cosmic Twins
  • Står Lige Her – Emma Nicoline
  • Beautiful – Jean Michel