Kia tilbagekalder 460.000 biler: Kan bryde i brand når som helst

Af: Redaktion .

|

13/06/2024

Nyheder
biler
Kia har i en opdatering meldt ud, at man godt kan køre rundt i bilerne, men de opfordrer til, at man parkerer dem udenfor, og gerne væk fra andre biler.

Lige nu læser andre også

Kia har udstedt en tilbagekaldelse af intet mindre end 462.869 biler af deres Telluride SUV-model. Årsagen skyldes en potentiel brandrisiko fra en elektrisk motor i den forreste el-sædekontrol.

Producenten anmoder ejere om at parkere deres biler udenfor og væk fra andre køretøjer, indtil reparationen er fuldført.

Ifølge dokumenter indsendt til National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) skyldes problemet en fejl i kontrolknappen til el-sædet.

Hvis en ydre påvirkning rammer forsædets cover eller skydeknap med tilstrækkelig kraft, kan knappen blive forskudt, hvilket kan føre til konstant drift af sædemotoren.

Dette kan få motoren til at overophedes og øge risikoen for brand.

NHTSA's undersøgelse afslører, at der har været syv hændelser relateret til problemet: én brand under sædet og seks tilfælde med "lokal smeltning af sædetiltningsmotoren".

Heldig har ingen af hændelserne har resulteret i personskader, ulykker eller dødsfald.

Hvad skal ejerne gøre?

Ejere af de berørte modeller vil blive informeret via brev og bedt om at tage deres Telluride til den nærmeste Kia-forhandler. Forhandlerne vil blive bedt om at forstærke el-sæderne og udskifte bagstykket med en ny gratis.

Tilbagekaldelsen gælder modeller, der er solgt mellem 2020 og 2024. Umiddelbart gælder tilbagekaldelsen i USA, det vides ikke, om der kører nogen af ovenstående modeller rundt i Danmark.

Alle 2024-modeller der er produceret i slutningen af maj, vil have løst problemet, og disse biler er der derfor ikke tilbagekaldelse på.

Ifølge Car & Driver kan ejere af den nævnte model tjekke om deres bil er tilbagekaldt på NHTSA's hjemmeside ved hjælp af deres VIN-nummer.

Anbefalet til dig