Kiev forbereder sig på atomangreb: Uddeler anti-strålingspiller

05/10/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Myndighederne i Kiev er begyndt at uddele kaliumjod-piller på grund af frygt for et russisk atomangreb.

Mest læste i dag

Byrådet i den ukrainske hovedstad bekræftede, at det forsyner evakueringscentre med pillerne som forberedelse til et potentielt atomangreb. Det skriver The Sun.

Dette sker, mens Rusland rasler med sin atomsabel, mens dets styrker fortsætter med at blive skubbet tilbage, selvom Moskva erklærede fire regioner som deres egne.

Pillerne indeholder kaliumjod, som kan hjælpe med at blokere absorptionen af ​​skadelig stråling (såsom radioaktivt jod 131) af skjoldbruskkirtlen i tilfælde af en atomkatastrofe - hvis det tages lige før eller umiddelbart efter udsættelse for atom stråling.

Det er baseret på den antagelse, at der kun bruges radioaktivt jod.

Myndighederne i Kiev sagde i en erklæring, at de vil distribuere pillerne i områder, der er forurenet af atom stråling, hvis der er behov for at evakuere.

Putin har været grov i sine trusler om at omdanne den allerede ødelæggende krig til atomvåben - og russisk militærdoktrin lader døren stå åben for, at de kan bruge et atomvåben.

Putins største ubåd, Belgorod, som kan være bevæbnet med "apokalypse"-atomtorpedoer er på vej, og der har været rapporter om en konvoj forbundet med en atomenhed på vej i Rusland.

Og nu holder verden vejret for at se, om Putin vil gøre op med sine trusler, da hans hær led yderligere ydmygende nederlag i går, mens Ukraine stormer mod Kherson.

Forsvarskilder hævder angiveligt, at en af ​​mulighederne er, at Putin detonerer et atomvåben på grænsen i en massiv magtdemonstration, rapporterer The Times.

Putin frygtes faktisk at planlægge en atomprøve med lavt udbytte på grænsen til Ukraine.

Russisk stats-tv er blevet oversvømmet med snak om atomkrig - hvor Putins talerørsværter under hele konflikten hele tiden har rejst muligheden, endda foreslået atombombe i London.

Putin - som efter sigende bliver mere og mere uforudsigelig på grund af sine helbredsbekymringer - har verdens største atomarsenal lige ved hånden.

En Twitter-bruger, der poster anonymt, antydede, at myndigheder i Polen muligvis også har distribueret kaliumjod-piller.

"Jeg bor 60 km fra grænsen til Ukraine! I Polen har de allerede forsynet skoler med kaliumjod-tabletter," stod der i et Tweet.

Anbefalet til dig