Kina raser over tegning i dansk avis: Chefredaktør nægter at undskylde

Nyheder
KIna kræver tirsdag en undskyldning af Jyllands-Posten. Foto: Shutterstock
Kina kræver offentlig undskyldning for en satiretegning i Jyllands-Posten.

Mest læste i dag

Tirsdag har den kinesiske ambassade i Danmark udsendt en pressemeddelelse, hvori Kina kræver en offentlig undskyldning. Årsagen er en satiretegning i Jyllands-Posten, hvor tegneren har afbilledet det kinesiske flag. Dog er stjernerne  i øverste venstre hjørne udskiftet med den Coronavirussen. Den frygtede virus spreder sig i disse dage mere for hver dag, der går. Senest er der konstateret tilfælde i Danmarks store naboland Tyskland. 

I den kortfattede pressemeddelelse gør Kina det klart, at satiretegningen i Jyllands-Posten "er en fornærmelse mod Kina og sårer det kinesiske folks følelser". Derudover kræver landet, at både Jyllands-Posten og ophavsmanden til satiretegningen kommer med en uforbeholden undskyldning til det kinesiske folk. 

Den opfattelse kan Jyllands-Postens chefredaktør dog ikke nikke genkendende til. Som svar på pressemeddelelsen har han gjort det klart, at avisen ikke mener, at de har noget at gå bodsgang for. 

"Vi kan ikke komme med en undskyldning for noget, vi ikke mener, er forkert. Vi har ingen intention om at nedgøre eller håne, og det synes vi, heller ikke, at tegningen gør. Så vidt jeg kan se, er der tale om to forskellige former for kulturforståelse her," udtaler chefredaktør Jacob Nybroe til sin egen avis Jyllands-Posten.

Du kan se den omtalte tegning lige her: 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig