Kinas Covid-næsespray-vaccine godkendt: Lover beskyttelse efter et pust

Af: Ida Hansson

|

06/09/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den er fremstillet af CanSino og har lignende ingredienser som dens injicerede vaccine, ved at bruge en harmløs adenovirus som bærer for den genetiske kode, der lærer kroppen, hvordan man bekæmper Covid.

Lige nu læser andre også

Kina er blevet det første land til at godkende en Covid-vaccine, der skal indhaleres. 

Convidecia Air-vaccinen indeholder ingredienser, der ligner den injicerede version af vaccinen, med et harmløst adenovirus som bærer.

Convidecia Air giver efter sigende beskyttelse efter blot et åndedrag, sagde CanSino - firmaet, der producerede vaccinen. Det skriver Mirror.

Forskere, herunder hold i Storbritannien og USA, har undersøgt næsesprayvacciner.

Forskere sagde, at disse endda kan give øget immunitet i slimhinden i næsen og de øvre luftveje, hvor Covid typisk kommer ind i kroppen, rapporterer BBC.

Foto: Shutterstock

National Medical Products Administration i Kina har givet CanSino godkendelse til, at dens inhalationsvaccine kan bruges som boosterdosis.

Selvom infektionerne falder, forudsiger sundhedseksperter en genopblussen af ​​coronavirus denne vinter, midt i en mulig værre influenzasæson.

Mere end 700 plejehjem i England vil blive besøgt af vaccinationshold fra mandag, med tusindvis af injektioner planlagt inden udgangen af ​​måneden.

Voksne i alderen 50 år og derover, de i alderen 5 til 49 år med helbredstilstande, der sætter dem i større risiko, gravide kvinder, plejehjemsarbejdere og husholdningskontakter til mennesker med svækket immunsystem, vil alle være berettiget til en booster.

Anbefalet til dig