Kinesiske kriminelle spreder afrikansk svinepest med vilje

17/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Kinesiske kriminelle spreder afrikansk svinepest med vilje. Foto: Pixabay.com
Ifølge det kinesiske medie 'China Comment', så udnyttes de høje priser på svinekød af kriminelle. De presser kinesiske landmænd til at sælge deres svin billigt ved at true med eller rent faktisk at sprede den afrikanske svinepest blandt besætninger.

Mest læste i dag

Den afrikanske svinepest har fået tag i svinebesætninger i det meste af Kina. Det betyder at efterspørgslen på svinekød har fået priserne til at eksplodere. Kriminelle bander udnytter de skyhøje priser til at sprede svinepesten med vilje. Det skriver magasinet China Comment.

Bandernes fremgangsmåde er at true med at sprede sygdommen eller reelt at sprede sygsommen hos kinesiske landmænd, som herefter bliver desperate for at sælge deres grise til langt under markedspris.

Herefter transporteres kødet af de kriminelle bagmænd til andre kinesiske regioner, hvor det sælges som sygdomsfrit til markedspriser. Det giver en god profit til de kriminelle bander. 

Bander spreder sygdommen med droner

Banderne kan f.eks. finde på at efterlade døde grise i vejkanten for på den måde at overbevise lokale landmænd om, at sygdommen har spredt sig.

Der er dog ifølge China Comment eksempler på, at man har smidt sygdommen direkte ned i en svineproduktion: "En af vores afdelinger spottede en drone, der smed ukendte genstande ned i vores svinestald. En senere inspektion viste, at der var virus i de genstande," fortæller en driftleder

De kriminelle bander kan angiveligt løbe op i små tusinde kroner. I en enkelt provins konfiskerede myndighederne 10.000 levende grise fra kriminelle. Alle grisene skulle have været transporteret til andre provinser for at blive solgt. 

Der er ellers forbud mod at transportere levende dyr i Kina lige nu. Det sker i et forsøg på at dæmme op for den smitsomme sygdom.

 

Anbefalet til dig