Kiosker over hele landet bryder loven: Lokker børn og unge

31/1/23 08:01

Nicolai Haugsted

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Forbuddet mod e-cigaretter stopper ikke smugsalg - især børn og unge er interesseret.

Salg af e-cigaretter med slik- og frugtsmag er blevet ulovliggjort. Men det stopper ikke de søde smagsvæsker i at blive langet over disken landet over.

Det skriver B.T.

Siden juni-2022 har Sikkerhedsstyrelsen nemlig politianmeldt 106 ulovlige salg af engangs-e-cigaretter med netop slik-eller frugtsmag.

Det er især det yngre segment der er blevet fanget i at købe de søde smagsvarianter. Det er i Danmark kun lovligt at købe e-cigaretter med smag af tobak og mentol, men de nysgerrige unge får alligevel fingrene i de mange smage.

Sikkerhedsstyrelsen valgte derfor at foretage sammenlagt 1.542 landsdækkende kontroller, med 621 værende i fysiske butikker.

Kontrollerne viste at adskillige butikker havde e-cigaretter skjult under disken eller i et skab, som var klar til at blive solgt i smug.


“Vores tilsynsførende har mange steder været på detektivarbejde for at finde frem til engangs-e-cigaretterne. Men det er erfarne folk, og mange steder kan der være spor, for eksempel tom emballage, som får de tilsynsførende til at lede videre” fortæller Lone Brose, produktchef i Sikkerhedsstyrelsen.