Klamt fund på legendarisk dansk café

19/11/22 11:17

Mathias Busekist

Det er et legendarisk spisested, som nu har fået en sur smiley.

Parisercafeen Sebastopol er et legendarisk spisested i København, hvor man blandt andet kan blive serveret med steak tartare samt café au lait.

Men et lækkert menukort var ikke nok til at forhindre Fødevarestyrelsen i at konstatere klamme fund.

Fødevarestyrelsens kontrollant kunne således bekræfte fund af områder med formodet skimmel flere steder rundt omkring i køkkenet samt tykke belægninger af snavs i opvaskemaskinen.

"I skab under håndvask i barområde, ses der i bund mindre pøle af gammelt vand, samt grønne og sorte belægninger af formodet skimmel på væg og rørføring," skriver de i kontrolrapporten fra besøget den 2. november.

Fundende medførte, at Sebastopol blev idømt 15.000 kroner i bøde

Og bøder har de først set meget til hos caféen. Det er nemlig ikke mere end to måneder siden, at man ligeledes blev idømt en 15.000 kroners bøde, som igen skyldtes den dårlige hygiejne.

Her var Fødevarestyrelsen forbi i starten af september og fandt "mange små fluer", en væg, der fremstod snavset, og sorte belægninger af formodet skimmel.

Sebastopol virker ikke til at have været særligt interesseret i at knytte en længere kommentar til fundene i kontrolrapporten.

Her må man nemlig nøjes med et kortfattet svar:

"Jeg kan godt se det, vi får gjort det rent," konstateres det