Klar besked: Krav om mundbind i butikker skal ikke gælde alle

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Det går hårdt ud over de ansattes arbejdsmiljø, hvis de skal have mundbind på dagen lang, lyder det fra HK Handels formand.

På onsdagens pressemøde kom det frem, at regeringen vil indføre mundbind på en lang række områder igen, hvilket blandt andet omfatter i detailhandlen.

Læs også

Oliver Bjerrehus afslører: Så mange penge fik jeg for at deltage i 'Vild med dans'

Når Folketingets epidemiudvalg i dag skal tage stilling om et krav om mundbind i detailhandlen fra på mandag, håber HK Handel på, at butiksansatte ikke omfattes.

“Vi byder det velkomment, hvis kunder nu skal have mundbind på i butikkerne. Vi ser også med bekymring på de stigende smittetal særligt i en tid, hvor vi går en travl shoppeperiode i møde med Black Friday og julehandel. Vi vil dog være kede af, hvis kravet om mundbind også skal omfatte butiksansatte”, siger Mette Høgh, formand i HK Handel, i  en pressemeddelelse.

Foto: Shutterstock

Hun mener, det går hårdt ud over de ansattes arbejdsmiljø, hvis de skal have mundbind på dagen lang. 

“Det er meget indgribende i deres arbejdsdag at skulle have mundbind på en hel dag, og det går selvfølgelig udover deres arbejdsmiljø”.

I forhold til at begrænse smitten hos ansatte i detailbranchen, peger Mette Høgh på coronapasset.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

“Om få dage kan arbejdsgivere kræve at se et gyldigt coronapas hos deres ansatte, og derfor vil der på denne måde være en mulighed for sikre, at det ikke er hos de ansatte, at smitten får lov til rase. Hvis kunderne så samtidig har mundbind på, så bliver der taget et fælles ansvar for at mindske risiko for smitte”, siger hun.

På pressemødet kom det også frem, at regeringen ønsker, at coronapasset tages i brug flere steder, og samtidig skal tiden nedsættes for, hvor længe en coronatest skal være gyldig.

Folketingets epidemiudvalg mødes i dag klokken 17.00.

Læs også

Lige før finalen: Corona spænder ben for 'Vild med dans'-stjerne