Klar til stranden? Sådan bliver du slank på tre uger

16/6/20 11:15

Nanna Christina Smidt

Du taber dig let, hvis du bliver opmærksom på kalorier. Foto: Shutterstock.
Har du spist lidt for meget under coronatiden, og strammer dit tøj, så er denne lynkur måske noget for dig. Du bliver klar på kun tre uger, så du kan passe sommerkjolen igen.

Det hjælper selvfølgelig ikke at spise dårlig hele året og være på kur i tre uger, men hvis du vil smide et par kilo, så er her løsningen.

Spis mindre end du har brug for

Det siger lidt sig selv, at man skal spise mindre end man forbrænder for at tabe sig. Så du skal sørge for at ligge i kalorieunderskud. Du kan blive overrasket over, hvor mange kalorier der er i små ting. En snak fra tanker kan let indeholde over 500 kalorier. Derfor er det en god idé at hente en app som fx Lifesum, så du kan holde styr på kalorierne og se hvor meget du har tilbage. Her kan du også lægge dine måltider ind for hele dagen, så du ikke kommer til at synde.

Selvom ting er sunde kan de være fulde af kalorier – fx er avokado og nødder slemme.

Sørg for at holde dig i gang

Når du skal på stranden er der lækkert med en god og tonet krop. Du kan godt nå langt på tre uger. Det skriver Alt for damerne.

Sørg for at gå til at det er muligt, og tag trappen. Du skal træne hver anden dag, og i uge to skal du intensivere træningen.  skru op i næste uge. Bland styrketræninger med cardiotræning.

Sørg for nogle lange gåture i rask tempo. Og rør dig når du kan. Det kan være at tage cyklen i stedet for bilen eller lege med dine børn. Alt bevægelse tæller i regnskabet.

Får styr på din sult

Mange mennesker spiser mere af lyst end nød. Derfor er det vigtigt, at du mærker efter, hvornår du er sulten, og hvornår du bare har lyst. Når man er på kur må man godt bryde reglen om at spise op. Gem eventuelle rester til dagen efter. Bare du stopper med at spise, når du ikke er sulten mere. Og drik rigeligt med væske. I sær vand. Tag gerne et stort glas vand inden maden.

Kig på kalorierne

Der er mange kalorier at spare ved at kigge på indholdet og vægten på din mad. I Lifesum-appen kan du fx scanne madvarer. Og du vil hurtigt opdage, at der er mange kalorier at spare ved at vælge et mærke frem for et andet.