Klar udmelding: Putin er ikke interesseret i flere 'fredssamtaler'

25/4/22 07:01

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin er ikke interesseret i diplomatiske bestræbelser på at afslutte krigen, og ønsker at vinde så meget territorium som muligt.

Tre personer orienteret om samtaler med den russiske præsident fortalte Financial Times, at Putin seriøst overvejede en fredsaftale med Ukraine i sidste måned.

"Putin tror oprigtigt på det nonsens, han hører på [russisk] tv, og han vil gerne vinde stort," sagde en person, der blev orienteret om forhandlingerne.

Hans tilgang til forhandlingerne blev sværere efter det russiske krigsskib Moskvas forlis.

"Putin var imod at underskrive noget... efter Moskva ligner han ikke en vinder, fordi det var ydmygende," tilføjede en anden kilde.

Det sker efter at præsident Zelenskyy igen opfordrede til et møde med Ruslands præsident, i et forsøg på at "afslutte krigen".

"Jeg tror, ​​at den, der startede denne krig, vil være i stand til at afslutte den," sagde han på et pressemøde på en metrostation i hjertet af den ukrainske hovedstad. Det skriver TheSun.

Han  udtalte at han ikke var " bange for at møde" Putin, hvis det ville føre til en fredsaftale mellem Rusland og Ukraine, tilføjede han.

"Fra begyndelsen har jeg insisteret på samtaler med den russiske præsident. Det er ikke, at jeg vil (møde ham), det er, at jeg skal møde ham for at løse denne konflikt med diplomatiske midler. Vi har tillid til vores partnere, men vi har ingen tillid til Rusland," tilføjede Zelensky.

Praler af nyt 'legetøj'

Putin har pralet med, at hans apokalyptiske 'Satan 2'-atommissil kan "bryde gennem ethvert forsvar", mens han svælgede i udsigten til global ødelæggelse.

I en forfærdelig trussel sagde Putin, at hans RS-28 Sarmat-missil vil "tvinge dem, der forsøger at true Rusland, til at tænke sig om to gange".

Putin hyldede udviklingen af ​​det nye missil - med succes testaffyret tidligere på ugen - som "en stor, betydningsfuld begivenhed" for Ruslands forsvarsindustri.

 "Missilet kan bryde igennem alle moderne anti-missilforsvar. Der er ikke noget lignende noget sted i verden, og det vil det ikke være i lang tid," udtalte Putin i går. 

Det dødelige projektil kan flyve over 17702,784 kilometer, bære 15 sprænghoveder og har potentialet til at ødelægge et område på størrelse med Storbritannien i et enkelt angreb.