Kludder i kalenderen: Her bliver Frederik først konge i 2025

Af: Mie M.B

|

15/01/2024

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Den drastiske beslutning har ført konsekvenser med sig særligt for denne virksomhed

Mest læste i dag

På årets sidste dag i 2023 rystede dronning Margrethe det kongelige land med en overraskende meddelelse om sin afgang den 14. januar og tronoverdragelsen til kronprins Frederik. Nyheden sendte ikke kun chokbølger gennem befolkningen, men særligt også kalender-virksomheden Mayland stod uforberedt. Det skriver Her & Nu.

Lars Kirkegaard, Maylands indkøbsansvarlige, afslører over for HER&NU, at den drastiske beslutning med den kun 14 dage lange deadline har gjort at alle kalenderne for det kommende år vil være fulde af fejl. Grundet salget af 2024-kalenderen inden nytårstalen allerede er lavet og godt i gang, vil titlerne for de kongelige ikke være opdaterede. Derfor vil 2024-kalenderen vise "kronprins Frederik" den 26. maj, hvor han fejrer sin fødselsdag, samt "kronprinsesse Mary" og "prins Christian" henholdsvis den 5. februar og den 15. oktober.

Forvirringen stopper dog ikke ved 2024, da Mayland også står over for udfordringer med kalenderne for 2025 og 2026. Lars Kirkegaard forklarer, at deres populære produkter er efterspurgte flere år frem i tiden, og de er derfor nødt til at trykke et mindre oplag i god tid. Dette kan resultere i fejl på omkring 10 procent af kalenderne for de kommende år.

"Vi er i gang med at udvikle 2025-kalenderen og er i processen for 2026. Af hensyn til miljøet vælger vi ikke at smide kalendere ud," udtaler Lars Kirkegaard og påpeger, at det er en praktisk løsning for at undgå spild af materiale og ressourcer.

Anbefalet til dig