Knivdrab under svenskt folkemøde på Gotland

07/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En mand angreb og dræbte en 64-årige kvinde.

Mest læste i dag

Ing-Marie Wieselgren, 64, national koordinator for psykiatriske problemstillinger ved Sveriges kommuner og regioner, SKR, blev i går stukket ihjel under folkemødet midt i Visby.

Ing-Marie Wieselgren var til stede under Almedalsugen, som svarer til danmarks folkemøde på Bornholm.

Hos Donner, i det centrale Visby, blev hun overfaldet af en mand med en kniv. Om aftenen meddelte politiet, at hun var død af sine kvæstelser.

”Det er med stor forfærdelse, at vi har modtaget nyheden om, at SKR's medarbejder Ing-Marie Wieselgren er død efter at være blevet udsat for en voldsforbrydelse under Almedalsugen i Visby. Alle vores tanker går til Ing-Maries familie og pårørende i dette meget svære øjeblik,” skriver Carola Gunnarsson, næstformand i SKR, i en skriftlig udtalelse til svenske Aftonbladet.

Det var ved 14-tiden, at nyheden spredte sig om, at en kvinde var kommet alvorligt til skade efter at være blevet stukket ned midt i den politiske travlhed.

En 33-årig mand kunne blive anholdt på stedet med hjælp fra offentligheden.

Gerningen har vakt stor afsky. Alle partiledere har udtalt sig og givet udtryk for sin deltagelse.

"Det er forfærdelige nyheder, og jeg tænker naturligvis på offeret, pårørende og venner," siger statsminister Magdalena Andersson til TT.

Nyheden om dødsfaldet kom kort efter på politiets pressemøde.

Det blev også meddelt, at den 33-årige mistænkte er blevet anholdt. Ifølge oplysninger har han forbindelser til nazistiske organisationer.

Politiet har ikke bekræftet oplysningerne, men udelukker ikke, at gerningen kan have et politisk motiv.

Anbefalet til dig