Køb det ikke: Kan være forbundet med livsfare

08/4/22 12:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du skal være særligt opmærksom, når du køber Iphone-tilbehør.

Hvis du nogensinde har mistet et iPhone-oplader og skulle skynde dig ud for at købe en billig erstatning, skal du være forsigtig: falske opladere kan udgøre en alvorlig brandfare.

Falsk iPhone-udstyr har forårsaget adskillige husbrande og elektrisk stød gennem årene, og kan give dig et skarpt stød eller det, der er værre.

Mens certificerede tredjepartsopladere burde gøre arbejdet sikkert, er der utallige forfalskninger, der forklæder sig som den rigtige vare. Det skriver DailyStar.

En undersøgelse foretaget af velgørenhedsorganisationen Electrical Safety First testede en række falske opladere og fandt ud af, at 98 % satte forbrugerne i fare for dødeligt elektrisk stød eller brand, så det kan betale sig at være fornuftig.

Heldigvis har Apple lavet en guide til at identificere risikable opladere, som kan beskadige din iPhone eller blive farligt varme.

Certificeret iPhone-tilbehør har et 'Made for iPhone'-mærke på deres emballage, mens autentiske Apple Lightning-kabler vil have "Designed by Apple in California" på siden.

Du kan også tjekke finishen af ​​Lightning-stikket på dit kabel. Hvis bredden, længden eller tykkelsen af ​​de gyldne metal "tænder" på kablet er uoverensstemmende, bruger du muligvis en falsk oplader.

Hvis du ikke vil betale for et dyrt Apple-kabel, skal du bare sørge for, at du køber fra en autoriseret sælger i stedet for en tilfældig butik. 

Selvom din telefonoplader er lovlig, skal du stadig være på vagt over for brandfarer. Opladning af elektronik i sengen kan være særlig farlig og udgøre både en elektrisk stød- og brandrisiko.

I sidste måned blev en butik i det vestlige London idømt en bøde på 16.000 pund - cirka 143.000 danske kroner, for at have solgt mere end 5.500 falske Apple- og Samsung-produkter.

Ifølge kommunens  embedsmænd identificerede tekniske eksperter hurtigt butikkernes produkter som falske, med batterier, opladningskabler, telefoncovers og adaptere med falsk branding, som alle blev beslaglagt.

Værst af alt var stakke af falske 'Apple Airpods Pro 4'-høretelefoner, et produkt som faktisk slet ikke eksisterer.