København Zoo med fantastisk melding: Sker i starten af november

Af: Lucas Andreas

|

22/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
København Zoo deler nyt.

Lige nu læser andre også

De fem løveunger i Zoologisk Have har nu nået en alder på cirka tre uger, og det betyder, at det er tid til deres første sundhedstjek.

Det er et rigtig godt tidspunkt, da ungerne endnu ikke har fået tænder og stadig er så små, at de stadig kan håndteres af dyrepasser og dyrlæge.

Under tjekket bliver ungernes køn fastslået, og de får alle en identifikationschip, så man kan kende dem fra hinanden. Der er tale om tre hanunger og to hunner.

Løveungerne er sunde og raske - med forskellig vægt, hvilket er helt normalt.

"De 5 unger har det forrygende fint. Det er et stort kuld for en gammel hunløve, men de er alle sammen velnærede og fine, og ved godt huld. Og det er jo dejligt at se, at de trives så godt alle sammen, siger seniordyrlæge i ZOO," Carsten Grøndahl.

Da ungerne som nævnt endnu ikke har fået tænder, er de stadig fuldstændigt afhængige af deres mor, der heldigvis har rigeligt med mælk til dem alle sammen.

Moderen, der er en erfaren løvinde på 13 år, har tidligere født og passet 21 unger. Hun viser sig endnu engang som en yderst omsorgsfuld og beskyttende mor. Selvom hun har et rigtig godt forhold til dyrepasserne, er hun ikke bleg for at give dem et par advarselsbrøl, når de gør rent inde hos løverne.

"Moren her er en rigtig god og erfaren løvinde. Og det er helt normalt, at hun markerer overfor dyrepasserne, at hun altså holder øje med dem og passer godt på sine unger."

Den korte adskillelse fra ungerne blev også taget forholdsvis roligt, og hun blev straks forenet med sine små igen efter sundhedstjekket.

Fordi det går så godt med de fem legesyge løver, forventer dyrepasserne, at de allerede vil kunne ses i anlægger udenfor i starten af november. 

Anbefalet til dig