Københavns zoo: Isbjørneungen tager sine første skridt - se video i artiklen

07/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Den lille Isbjørneunge, der blev født i Københavns Zoo den 6. december 2019 har nu taget sine første skridt.

Mest læste i dag

I weekenden tog dog den lille isbjørneunge sinde første usikre skridt.

Hidtil har den lille isbjørneunge opholdt sig i sin fødehule, hvor isbjørne-mor har passet godt på den. I naturen ville isbjørnehunnen selv have gravet hulen, og det har Københavns zoo forsøgt at efterligne, ved at have en lille fødehul klar til fødslen. 

"De små unger vejer ved fødslen omkring 0,5 kilo, men når de tre måneder senere kommer ud af hulen, vejer de allerede 15 kilo! Ungernes vægtforøgelse tærer meget på hunnen: Tre måneder uden føde og væske betyder et vægttab på adskillige kilo - ja, faktisk ungernes vægt og mere til." står der om vilde isbjørneunger på Københavns zoos hjemmeside.

Få den lille spirrevip at se

Hverken isbjørnemor eller -unge er sat ud i anlægget endnu. Københavns zoo forventer dog, at den lille spradebasse er klar til at hilse på zoo'ens gæster allerede om en måneds tid. Man må altså vente lidt endnu med at få den lille at se, og må ind til nu nøjes med videoer fra fødehulen.

"Det bliver nok også rimelig tiltrængt for mor og unge, når tre måneders afføring begynder at hobe sig op." står der på zoo'ens hjemmeside. 

Er man utålmodig, kan man tage til Aalborg zoo, hvor deres to unger er to måneder gamle og klar til at komme ud i anlægget. 

Anbefalet til dig