Københavns Zoo med ulykkelig meddelelse

08/3/23 18:15

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Københavns Zoo melder ud om den triste ulykke.

København Zoo har været udsat for en tragisk ulykke, der har kostet en af deres isbjørne livet.

Det skete sent tirsdag eftermiddag, hvor det lykkedes for en ung isbjørnehun at få brudt en stållåge op i anlægget udenfor.

Det medførte, at den fik adgang til et installationsskab, som den også fik adgang til. Her fik den fat i en ledning, som den valget at bide i stykker, hvilket førte til, at den fik stød.

Den mængde stød, som den unge isbjørn har fået, ved at bide i ledningen, har desværre været nok til at koste den livet.

Ifølge Mads Frost Bertelsen, der er zoologisk direktør, er isbjørne af natur meget nysgerrige. Hertil er det også et meget stærkt dyrt, og det var en kombinationen af de to ting, der desværre medførte, at denne episode fik dødelig udgang.

"Isbjørne er meget nysgerrige og stærke dyr. Det har desværre fået fatale konsekvenser i dette tilfælde," lyder det fra zoologisk direktør Mads Frost Bertelsen i en udtalelse til deres hjemmeside.

Han fortæller også, at det ikke er en ulykke, som de har oplevet før, hvilket han glæder sig over.

Ydermere slår han også fast, at de vil tage et nærmere kig på deres installationer i isbjørneanlægget, så de i fremtiden vil kunne gøre dem mere sikre, end de har været hidtil.

"Det er heldigvis en af den slags ulykker, som vi aldrig før har oplevet. Det er klart, at vi nu vil gå meget kritisk til vores installationer i isbjørneanlægget," siger

I en nyhed, der blev delt på København Zoos hjemmeside tilbage i april 2021, fremgik det, at der var fire isbjørne i deres anlæg.

Om det også var tilfældet, da den unge isbjørn døde tirsdag eftermiddag, vides dog ikke.