Køber du det på nettet? Så bør du passe på

Foto: Shutterstock
Hvis ikke man er opmærksom kan det være sundhedsskadeligt - derfor lyder der nu en advarsel.

Mest læste i dag

Efterhånden køber mange danskere ofte produkter på nettet. 

Det er alt fra tøj, personligpleje til dagligvarer.

Mange køber også vitaminpiller og andre kosttilskud på nettet - og det er her man bør være opmærksom. Oftest kan du uden problemer købe det på nettet og være tryg ved det, men der findes også hjemmesider med ulovlige kosttilskud og det kan i værste fald være sundhedsskadeligt.

Derfor advarer Fødevarestyrelsen nu på Facebook.

Pas på når du handler på nettet

Fødevarestyrelsen udfører løbende kontrol af kosttilskud som sælges på nettet og er opmærksomme på problemet. Men som forbruger kan du også selv være opmærksom på en række ting, så du undgår at ryge i en fælde:

  • Overvej, inden du køber kosttilskud fra en udenlandsk hjemmeside – den har Fødevarestyrelsen ikke mulighed for at kontrollere.
  • Undersøg, hvem der står bag hjemmesiden.
  • Tjek, om hjemmesiden ser troværdig ud. Kig f.eks. efter stavefejl og/eller billige priser, da en hjemmeside kan se dansk ud, selvom den i virkeligheden er udenlandsk.
  • Tjek, om Fødevarestyrelsen fører kontrol med virksomheden på findsmiley.dk
  • Tjek, om kosttilskuddet er anmeldt til Fødevarestyrelsen. Kosttilskud skal anmeldes til Fødevarestyrelsen, inden det bliver solgt. De kosttilskud, som er underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol, kan du finde i kosttilskudsportalen: Søg i kosttilskud (foedevarestyrelsen.dk)

Fødevarestyrelsen gennemfører hvert år stikprøver på internettet for ulovlige og farlige kosttilskud, som markedsføres på det danske marked.

Du kan se hele opslaget herunder:

 

 

Anbefalet til dig