Køber gaver for millioner til 8.000 danske ansatte

29/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu belønnes tusindvis af danske medarbejdere.

Mest læste i dag

Brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer udkommer i disse dage med et landsdækkende gavekort og første store kunde bliver Danish Crown. Det oplyser Danish Crown selv i en pressemeddelelse. 

”Det er ingen hemmelighed, at restaurationsbranchen har lidt et voldsomt knæk efter et helt år med strenge restriktioner og nedlukning,” udtaler Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), der er den største brancherepræsentant for restauratører i Danmark, og fortsætter.

”Heldigvis har vi under hele forløbet oplevet en massiv støtte fra både erhvervslivet og borgerne. Alle vil virkelig gerne hjælpe - også ud over købet af take-away, som pt er den eneste mulighed - men restauratørerne har behov for flere indtægtskilder for at overleve. Og det har altså afstedkommet dette projekt om et landsdækkende gavekort.”

Bruger millioner

Danish Crown er en af de virksomheder, der har efterlyst muligheden for et købe et landsdækkende gavekort til koncernens medarbejdere. Derfor var Danish Crowns Group CEO Jais Valeur også hurtig til at lægge en ordre på 8.000 gavekort til sine medarbejdere.

”Vi vil gerne anerkende og påskønne den kæmpe indsats, som vores medarbejdere har ydet det seneste år. De har sikret, at der hver eneste dag har været kød i kølediskene landet over, og samtidig er rigtigt mange danske restauranter og cafeer trofaste kunder ved os. Dem vil vi gerne bakke op om i en ekstremt udfordrende tid, så derfor giver det på alle måder mening for os at give alle vores medarbejdere et gavekort på 500 kr. til lige præcis den restaurant eller café, de går og savner mest. Jeg vil samtidig tillade mig at opfordre andre virksomheder, der ligesom Danish Crown er kommet godt igennem corona-krisen, til at gøre noget lignende”

I alt løber de mange gavekort op i en pris på fire millioner kroner. 

Gælder 1.500 restauranter

Idéen bag det nye gavekort er, at det vil gælde til alle de af landets restauranter, cafeer, barer m.fl., der har lyst til at være med i ordningen. Det gælder især de ca. 1.500 restauratører, der er medlem i Danmarks Restauranter og Cafe, fortæller Danish Crown. 

”Det primære formål med kortet har været at give vores medlemmer, som pt står uden handlemuligheder, en chance for at kæmpe sig tilbage. Men vi synes faktisk, at hele branchen skal løftes, og derfor bliver det i 2021 muligt for alle restauratører gratis at tilmelde sig ordningen,” siger Torben Hoffmann Rosenstock i pressemeddelelsen.