Kører du i en benzin- eller dieselbil? Så er der glædeligt nyt til dig

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Der er godt nyt til de bilister, der kører på brændstof.

Lige nu læser andre også

Hvis du til dagligt kører i en benzin- eller dieselbil, så har du god grund til at være ekstra glad i dag.

I de seneste dage har vi været vidner til et bemærkelsesværdigt fænomen på det internationale olie marked, som giver en lang række danskere grund til at juble.

Tirsdag var nemlig endnu en dag med faldende priser på olieprisen, og der dykkede prisen med hele tre procent fra sit i forvejen forholdsvist lave niveau.

Dette fald har resulteret i, at prisen på råolie nu matcher årets laveste niveau.

Det skriver Ekstra Bladet.

Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, kommenterer denne tendens med en optimistisk tone. Han bemærker, at mens 2022 var et år, hvor olieproducenterne havde grund til at smile, ser det ud til, at forbrugerne nu kan glæde sig over de lavere priser.

Hovedårsagen til det faldende prisniveau er en skævhed mellem udbud og efterspørgsel. Trods OPECs anstrengelser for at opretholde højere priser ved at reducere olieproduktionen, har de ikke formået at forhindre dette prisfald.

De lavere oliepriser kommer som en gave til forbrugerne af flere årsager. For det første vil de opleve direkte økonomiske fordele i form af billigere brændstofpriser, herunder benzin og diesel.

For det andet vil denne udvikling medvirke til at reducere inflationen, da energi er en væsentlig omkostningsfaktor i produktionen af næsten alle varer.

Prisen på Brent-olie, som er en af de primære 'benchmarks' for oliepriser, er faldet med over 20 procent i løbet af de seneste tre måneder. Årets højdepunkt var på på 94,38 dollars i slutningen af september, og prisen er nu nede på 72,81 dollars.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig