Kørte 425 kilometer hver vej for at køre dronningen fem kilometer

22/5/22 06:44

Henrik Rothenbücher

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Dronningen skulle blot køres en tur på fem kilometer, men der blev forurenet for væsentligt mere.

I torsdags var dronning Margrethe på besøg hos Skagen Kunstmuseum i den nordligste del af Danmark, hvor hun skulle åbne en udstilling på museet. 

Dronningen har til dagligt hjemme på Amalienborg i København, og havde derfor en køretur på cirka 425 kilometer foran sig, hvis hun altså havde kørt i bil.

Dronningen valgte dog i stedet ifølge Her & Nu at tage kongeskibet Dannebrog, som sejlede hende til Skagen. 

Alligevel kom hun kørende i sin Bentley Bentayga, da hun blev sat af ved museet.

Det kunne lade sig gøre, fordi hybridbilen havde kørt de mange kilometer fra København til Skagen uden passagerer. Herefter kørte den dronningen 2,3 kilometer fra havnen til museet og tilbage igen, og så kørte den tilbage til København uden passagerer. 

"Efter at være kørt turen på 423 kilometer fra Amalienborg stod chaufføren klar til at fragte hende de omkring 2,3 km til museet og retur, inden den blev sendt tilbage til hovedstaden," står der således i ugebladet.

Til Ekstra Bladet har kongehuset forklaret: "'For at kunne leve op til de sikkerhedshensyn, der gælder, når man kører med et statsoverhoved, er det vigtigt, at chaufføren kører i en bil, han er uddannet til at køre."

"Vi har valgt en hybrid frem for en ren elbil, da der kan være situationer, hvor vi har brug for at køre længere strækninger. Det er dog fortsat kongehusets politik, at vores hybrider hovedsageligt kører kortere afstande," har kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, således udtalt.