Kørte ind i den russiske ambassade: "Det er en terrorhandling"

06/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/Den russiske ambassade i Bukarest
En bil kørte ind i den russiske ambassade.

Mest læste i dag

En chauffør har pløjet sin bil ind i en russisk ambassade, inden han satte ild til sig selv og døde.

Den chokerende hændelse fandt sted i morges, onsdag, på den russiske ambassade i Bukarest i Rumænien.

Kilder tæt på efterforskningen har sagt, at chaufføren ramte bygningens hegn med vilje og satte ild til sig selv, da han blev bedt om at forlade køretøjet. Det skriver blandt andre DailyStar.

Ubekræftede optagelser, der rapporteres at være fra stedet, viser en sølvfarvet bil, mens høje flammer stiger ud af køretøjets motorhjelm. Bilen ser ud til at stå i hegnet, mens to mænd - der på sociale medier siges at være politibetjente - kan ses løbe og tilkalde hjælp.

Andre lokale rapporter siger, at bilen ramte bygningen med høj hastighed. Den var i stand til at bryde sig vej gennem midlertidige barrierer opsat omkring ambassaden, efter offentlige protester over Ruslands invasion af Ukraine.

Foto: Facebook

 

Foto:Twitter/@Visegrad24/

En rapport fra den rumænske nyhedskanal Antena3 identificerede manden som Bogdan Draghici, der angiveligt var blevet idømt 15 års fængsel i denne uge for seksuelle forbrydelser.

Draghich siges at have refereret til situationen i Ukraine i sit sidste indlæg på Facebook for to dage siden, hvor han skrev: "Jeg er også ukrainer! Det ville være dejligt at tage alle os ukrainere i betragtning, indtil den forfærdelige krig, der truer hele menneskeheden til døden, bliver bragt til ophør."

Den russiske ambassadør i Rumænien Valery Kuzmin kaldte hændelsen "en faktisk terrorhandling".

"I dag tidligt om morgenen var der faktisk en terrorhandling, selvom der er mange omstændigheder, der gør denne hændelse sværere at forstå. Den atmosfære, der gradvist udvikler sig her, er meget anspændt. Ambassaden har gentagne gange modtaget direkte e-mail-trusler om at blive 'sprængt i luften', 'tage hævn' og så videre," sagde han på den russiske Rossiya-24-kanal. 

En erklæring fra politiet i Bukarest lød: "I morges omkring klokken 06.00 blev der rapporteret om en begivenhed, hvor en bil forlod vejen og ramte hegnet til en diplomatisk mission. Chaufføren døde, og det var nødvendigt for brandmænd at gribe ind for at slukke ilden i bilen."

Politiet sagde også, at de ikke vil frigive chaufførens identitet på nuværende tidspunkt.

 

Anbefalet til dig