Kok ved hoffet afslører: Det spiser Kongefamilien juleaften

17/12/20 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En af hoffet forhenværende kokke sætter nu ord på, hvad der bliver serveret juleaften.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at julen i år ikke bliver, som vi er vant til det. 

Det tyder på, at virussen kommer til at forstyrre julen hos både høj og lav i samfundet. Selvom meget bliver anderledes, så forbliver nogle ting dog, som vi er vant til. Det vidner julemenuen hos et kongeligt par om. 

Englands dronning Elizabeth og prins Phillip har lagt an til en coronasikker jul. Dronningen er 94 år gammel og Phillip runder næste sommer et skarpt hjørne. Her fylder prinsen 100 år. Derfor har parret valgt, at de fejret en stille og corona-sikker jul på Windsor Castle, hvor de vil være isoleret fra resten af den kongelige familie. 

Selvom meget bliver anderledes denne jul, så får dronningen og prinsen dog nogle kendte favoritter på julebordet, fortæller The Mirror nu. 

Menuen ændrer sig

En af det engelske hofs forhenværende kokke har tidligere sat ord på, hvad de kongelige spiser i juletiden. 

"Efter julegidstjenesten spiser de en stor frokost, hvor de blandt andet får salat med rejer eller hummer, en stegt kalkun med alt det traditionelle tilbehør som pastinetter gulerødder og rosenkål. Og så julebudding med brandy-smør til dessert," fortæller Darren McGrady, der har været kok ved hoffet. 

Mike Tindall, der er gift med dronning Elizabeths barnebarn Zara Tindall, fortæller, at de kongelige skruer lidt mere ned for maden i dagene efter juleaften, da dronning Elizabeth og prins Phillip giver en stor del af deres personale fri i julen, derfor ændrer menuen sig. 

"Juledagene er lidt mere stille, fordi der her sereveres kold buffet," forklarer Mike Tindall, han giver ligeledes en forklaring på hvorfor: 

"Deres store dag er juleaften."