Kokkedal Slot Copenhagen skal betale millioner til Kokkedal Slot: Her er årsagen

Af: Mie M.B

|

09/02/2024

Nyheder
Foto: Google Streetview
Foto: Google Streetview
En lille detalje i navnet koster nu det ene slot to millioner

Lige nu læser andre også

Sø- og Handelsretten har afgjort, at Kokkedal Slot i Nordsjælland ikke længere må anvende varemærket "Kokkedal Slot Copenhagen" til markedsføring af deres hotel- og restaurantvirksomhed. Denne beslutning er truffet på baggrund af en vurdering, der peger på en risiko for forveksling med Kokkedal Slot i Nordjylland, der ligeledes tilbyder hotel- og restaurantydelser under varemærket "Kokkedal Slot". Det nordjyske Kokkedal Slot, som er beliggende i Brovst, har dermed vundet sagen, som også resulterer i, at det modtager en erstatning og et vederlag på to millioner kroner. Det skriver SN.

Dette retslige efterspil skyldes primært bekymringer omkring forveksling mellem de to slotte, der begge opererer inden for samme branche. Dommen lægger særlig vægt på, at betegnelsen "Copenhagen" i det nordsjællandske slots branding er fremstillet i mindre skriftstørrelse, hvilket ikke har været tilstrækkeligt til at afværge risikoen for forveksling mellem de to slotte. Sø- og Handelsretten har derfor fundet, at denne praksis strider imod god markedsføringsskik, da det kan føre til forvirring blandt forbrugerne.

Det interessante ved dommen er også, at den specificerer områder, hvor Kokkedal Slot i Nordsjælland stadig har ret til at bruge sit varemærke. Disse omfatter uddannelsesvirksomhed samt afholdelse af underholdnings-, sports- og kulturelle arrangementer.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig