Komiker er død

13/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Komikeren er gået bort i en alder af blot 67 år.

Mest læste i dag

Komikeren Gilbert Gottfried, "Aladdin"-stjerne og ejer af den mest genkendelige stemme i Hollywood, er død efter at have kæmpet med en lang tids sygdom, meddelte hans familie tirsdag. Han blev 67. Det skriver blandt andra Varity.com. 

Hans publicist fortalte Washington Post, at han døde af myotonisk dystrofi type 2, en form for muskeldystrofi.

"Vi er knuste over at meddele vores elskede Gilbert Gottfrieds bortgang efter lang tids sygdom. Ud over at være den mest ikoniske stemme i komedie var Gilbert en vidunderlig ægtemand, bror, ven og far for sine to små børn," skriver hans familie på Twitter og fortsætter:

"Selvom i dag er en trist dag for os alle, så bliv ved med at grine så højt som muligt til Gilberts ære."

Mange mennesker i Hollywood, herunder komikerne Jason Alexander, Dane Cook og flere, hyldede Gottfried efter den chokerende nyhed om hans død. "Gilbert Gottfried var aldrig ikke sjov," skrev Cook. "Han var en dejlig fyr, altid venlig og gjorde mange mennesker glade."

Foto: Shutterstock/Gilbert Gottfried

Gottfried var kendt for sin grove humor, politiske ukorrekthed og skingre stemme, som var med til at give liv til en række animerede karakterer, såsom papegøjen Iago i Disneys "Aladdin", og robotfuglen Digit i PBS Kids "Cyberchase”.

I 2000'erne og 2010'erne blev Gottfried fast inventar på såkaldte “roasts” og gameshows. Han optrådte i Comedy Central roasts af Bob Saget, JoanRivers, David Hasselhoff, Donald Trump og Roseanne Barr, plus spilprogrammer som "Hollywood Squares" og "Pyramid."

Hans edgy og rå humor fik ham dog i problemer ved flere lejligheder. Tre uger efter terrorangrebene den 11. september jokede Gottfried med, at han ikke kunne nå et direkte fly fra New York til Californien, fordi "de sagde, at de skulle stoppe ved Empire State Building først."

Publikum gispede og fordømte “vittigheden”, men Gottfried var i stand til at vinde publikum tilbage, og skabte hurtigt overskrifter ved at lave en af ​​de første 9/11-jokes.

 

Anbefalet til dig