Kommentar til Inger Støjberg: 'Vi har friheden til at skære din hals over'

21/10/20 19:45

Mathias Busekist

Foto: Steen Brogaard
Inger Støjberg har før delt Muhammed-tegningen, men hun har for nylig gjort det igen efter terrorangrebet i Frankrig.

Inger Støjberg har delt én ud af 12 Muhammed-tegninger, hvor hun skriver, at muslimer skal indfinde sig med Danmark og Europas ytringsfrihed.

Det skriver TV2.

Det er dog vakt vrede blandt muslimer, hvor flere end fire tusinde kommentarer er rullet ind på hendes opslag på Facebook.

”Du har ytringsfrihed, og vi har frihed til at skære din hals over,” lyder én af kommentarerne.

Er det en trussel?

Og netop ovennævnte kommentar mener Inger Støjberg er en trussel. Hun vil dog ikke selv gå mere ind i sagen, og vil i stedet lade det være op til politiet at vurdere.

”Det står ikke til forhandling om man som muslim vil acceptere ytringsfriheden og retten til at tegne eller vise for eksempel Muhammed-tegninger,” siger Inger Støjberg til TV2.

Hun har dog alligevel valgt at svare kommentarens afsender, hvor hun blandt andet skriver, at hun er uvis om, at vedkommende bor i Danmark. Hun skriver også, at hun ikke håber det, da afsenderen ikke hører til i vort dejlige land.

Startede for femten år siden

Det startede for femten år siden, da Jyllands-Posten trykte en række tegninger, der gav sit bud på, hvordan profeten Muhammed så ud. Og nu Inger Støjbjerg valgt at dele én af disse tegninger.

Det medførte, at protester strømmede ind. Ikke blot hos Jyllands-Posten, men også regeringen. Danske flag blev brændt, og Danmarks ambassade i Damaskus blev angrebet.

Det skyldes, at ifølge islam, må profeten ikke portrætteres.