Kommer med god udmelding om Omikron

31/12/2021

Henrik Rothenbücher

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Det er en rigtig god nyhed.

Mest læste i dag

Sydafrika har valgt at ophæve deres udgangsforbud, efter myndighederne har rapporteret, at landet potentielt har passeret toppen af den fjerde bølge af Covid-19-infektioner. Det skriver BBC.

Den sydafrikanske regering har meddelt, at Omikron-varianten har resulteret i lavere indlæggelsesrater end tidligere bølger. Dog melder de også, at den er meget smitsom.

Ydermere har regeringen rapporteret, at der har været en marginal stigning i antallet af dødsfald.

Varianten, der for første gang blev opdaget i Sydafrika i sidste måned, spreder sig hurtigt andre steder i verden, herunder i Danmark.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har advaret om en 'tsunami' af infektioner med både Delta- og Omikron-varianten, der kan overbelaste landenes sundhedsvæsener.

Men i Sydafrika lyder det, at antallet af smittetilfælde og hospitalsindlæggelser er faldet i næsten alle provinser i hele landet.

I ugen, der sluttede den 25. december, lyder det samlede antal smittede på 89.781. Det er et markant fald i forhold til ugen før, hvor tallet lød på 127.753.

De faldende smittetal har medført, at landet har ophævet deres udgangsforbud, der varede fra midnat til kl. 04. Derudover vil det igen blive tilladt at sælge alkohol som normalt, frem for at skulle lukke for salget kl. 23.

Regler for udgangsforbud har i forskellige variationer været gældende i Sydafrika, siden en national katastrofetilstand blev erklæret i slutningen af marts 2020.

Landet har stadig 'overskudskapacitet til indlæggelse af patienter, og endda for rutinemæssige sundhedstjenester' på trods af Omikron-bølgen. Det melder de sydafrikanske myndigheder.

Der bliver dog fortsat opfordret til, at man lader sig vaccinere og følger de generelle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, herunder brug af mundbind.

Endvidere er der også fortsat indført et indendørs forsamlingsloft på 1.000 personer og et udendørs forsamlingsloft på 2.000 personer eller 50% af den samlede kapacitet for at minimere smittespredningen.

National Coronavirus Command Council (NCCC) vil fortsat overvåge situationen og foretage justeringer og ændringer, såfremt det skulle blive nødvendigt, eller i tilfælde af, at presset på sundhedsvæsenet stiger, sagde regeringen.

I alt har Sydafrika registreret næsten 3,5 millioner smittetilfælde med coronavirus samt mere end 90.000 dødsfald under pandemien.

Mange lande rundt om i verden kæmper fortsat mod Omikron-bølgen. Blandt andet har Frankrig for anden dag i træk registreret mere end 200.000 smittetilfælde.

 

Anbefalet til dig