Kommer med opråb: Mundbind kostede lille Ludvig dyrt

01/2/21 08:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det kan have katastrofale følger - men alligevel er mange ligeglade.

I øjeblikket er mennesker med mundbind helt normalt at se i gadebilledet - desværre ser mange også flere og flere steder, at de mange brugte mundbind blot bliver smidt i naturen. Og netop dét, kan koste vores firbenede venner og deres ejere rigtig dyrt. 

Nederst i artiklen kan du se dyreklinikkens opslag med Ludvig, vi advarer mod billeder der for nogle kan være ubehagelige.

En helt almindelig gåtur, viste sig nemlig at få store konsekvenser for lille Ludvig, som blev lidt for interesseret i et smidt mundbind.

Nu er det ved at være tre uger siden, at det efterladte mundbind gjorde Ludvig alvorligt syg - og han er nu ved at være på toppen igen. Men de sidste tre uger har bestemt ikke været sjove for den lille hund. Nu kommer Dyreklinikken Rungstedvej - hvor Ludvig blev behandlet - med en klar besked på Facebook.

Det resulterede nemlig i voldsomme opkastninger, inflammationer og problemer i både lever og bugspytkirtel, samt en operation. 

"For pokker da!"

"Her er Ludvig. Idag er han glad igen, men det har taget ham næsten 3 uger at komme sig over hvad vi sat lidt på spidsen kunne kalde Corona-relateret sygdom. Ludvig kom ind med meget kraftige opkastninger og et svært nedsat almenbefindende. Vi tog ham ind til stabilisering og undersøgelser og røntgen viste "noget metal" i bughulen. Blodprøver viste voldsomme inflammationer og problemer i både lever- og bugspytkirteltal - det var tid til operation!," sådan indleder dyreklinikken sit opslag på Facebook. 
Efter undersøgelse fandt dyreklinikken frem til et fremmedlegeme i den nedre del af den lille hunds tyndtarm. Det var et mundbind, der var kilet så godt fast, at det næsten måtte rives ud. Desværre sluttede Ludvigs lidelser ikke her.   "Det var ikke helt slut med bare at fjerne fremmedlegemet. Givet på grund af mundbindets sugende egenskaber har der formodentlig været skader på slimhinden i mavesækken og tarmene, for Ludvig har måttet starte langsomt op på fodringen og haft opkast igen så snart det gik for hurtigt," skrives der i opslaget, som slutter af med et opråb til alle:

"Moralen er jo simpel! Pas nu på hvordan de mundbind bortskaffes (for pokker da!) - det er ikke alle dyr der har mulighed for at komme til dyrlæge - og det er muligvis ikke alle kæledyr der ville få lov til at komme igennem så intensiv en behandling som Ludvig," understreger dyreklinikken.