Kommune brød loven i et år: Ingen rengøring hos de ældre

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aflysning efter aflysning fandt sted blandt 181 ældre borgere.

Mest læste i dag

I lidt over et år var ældre borgere i Norddjurs Kommune nødsaget til at finde en anden løsning, når det kom til rengøring. For der var ingen hjælp at hente hos kommunen, der ellers havde fået til opgave at tage sig af rengøringen. Det skriver B.T.

Kommunen har i alt aflyst 157 timers rengøringen hos de ældre borgere . og begrundelsen viser sig at være ulovlig.

Årsagen skyldes at kommunen benyttede sig af en midlertidig nødlovgivning, der blev indført under coronarestriktionerne. Lovgivning bestod blandt andet i, at kommunen kunne aflyse rengøringsbesøg på grund af smittefare.

Loven blev ophørt i marts-2021, men et halvt år efter begyndte kommunen at benytte sig af den ellers ikke-længere-eksisterende nødlov. Det var derfor ikke lovligt at aflyse den rengøring, der endte med ikke at finde sted det seneste år.

Norddjurs Kommune vil nu kontakte de ældre, der har fået aflyst den skemalagte rengøring.

“De skal have en undskyldning. Og der skal kigges på individuelt, om der skal være en kompensation. Men det er svært med rengøring, når der jo også er blevet gjort rent efterfølgende. Men vi beklager dybt” udtaler Mads Jensen, formand for Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs Kommune.

Det er ikke kun aflysning af rengøring den, den nedlagte lov har været brugt til.

De planlagte afløsninger af pårørende, hvor de pårørende til eksempelvis demenspatienter kunne blive afløst af en hjælper i en kort stund, blev også ulovligt aflyst af kommunen.

Anbefalet til dig