Kommune efterlyser kunstskat: Stor bronzeskulptur forsvundet

Af: Mie M.B

|

14/03/2024

Nyheder
Foto: Steven Wright/Unsplash
Foto: Steven Wright/Unsplash
Den værdsatte bronze skulptur er tilsyneladende forsvundet i regnmængderne

Lige nu læser andre også

I Odder søger man i øjeblikket efter en forsvundet kunstskat. "Hyldest til de frivillige", en værdsat skulptur af kunstneren Frederik Sparvath, er på mystisk vis forsvundet fra sin plads i Odder Å. Dette unikke kunstværk, som har prydet åen monteret på en stor sten, er blevet et lokalt samtaleemne, efter at lokale kunstelskere bemærkede dets fravær. Det fortæller TV 2 Østjylland.

Odder Kommune står nu overfor gåden: Hvor er "Hyldest til de frivillige" blevet af? Lene Jensen Fugl, en funktionsleder ved kommunen, blev opmærksom på situationen for cirka en uge siden og har selv forsøgt at lokalisere kunstværket langs åens bred, dog uden held.

Den usædvanlige efterlysning fik fart på de sociale medier onsdag aften, da Odder Kunst på Facebook opfordrede borgerne til at holde øje med skulpturen. Kommunen har siden fulgt op med en officiel efterlysning, i håbet om at involvere lokalsamfundet i eftersøgningen.

Oversvømmelserne, som har plaget Odder i de seneste måneder, er den primært mistænkte for skulpturens forsvinden. De kraftige vandmængder, der har skyllet gennem åen, kan have ført til, at skulpturen er blevet revet med. Til trods for en igangværende renovering af parken ved rådhuset, benægter kommunen enhver sammenhæng mellem anlægsarbejdet og skulpturens forsvinden.

Hvis skulpturen ikke opdages inden for de kommende uger, planlægger kommunen en mere detaljeret søgning i åen. Skulle dette også mislykkes, håber man på, at "Hyldest til de frivillige" genopstår, når åens vandplanter trimmes til juni.

Anbefalet til dig