Kommune forbyder rygning i eget hjem

Af: Ida Hansson

|

19/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det et krav fra kommunen.

Mest læste i dag

Tidligere er borgerne i Thisted Kommune blevet bedt om at lade være med at tænde cigaretterne, hvis de har en hjemmehjælper i hjemmet. 

Opfordringen er nu byttet ud med kravet om, at de ikke ryger i eget hjem, når hjemmehjælperen er til stede. 

Derudover skal der også være luftet ind, inden hjemmehjælperen kommer

Ifølge Nordjyske fremgår kravet af en ny pjece, der er blevet udleveret til borgerne i Thisted Kommune. 

Mediet har efterfølgende været i kontakt med Nina Odde, der er leder af hjemmeplejen i Thisted Kommune, der følgende at kommentere: 

"Langt, langt de fleste borgere respekterer, at de ikke må ryge, når medarbejderne er i deres hjem," udtaler Nina Odde og fortsætter:

"Vi er mere udfordrede af, at det ofte sker, at der ikke luftes ud, inden vi kommer. Medarbejder har altid ret til at forlade hjemmet, hvis der ryges eller ikke luftes ud, men det er vist et af de tilfælde, hvor medarbejderne sætter borgernes behov højere end deres egne, eller undlader at tage en konflikt om det."

I Thisted Kommune har der i flere år været en pjece om de ansatte i hjemmeplejen, og om deres krav på et ordentligt arbejdsmiljø.

Her blev der henstillet til, at borgerne ikke røg i eget hjem, mens de var på besøg. Nu er det altså blevet ændret til et krav. 

Hvis man modtager hjælp fra hjemmeplejen i eget hjem, bliver det til en arbejdsplads. 

Det betyder, at der vil kunne opstå udfordringer i forbindelse med mødet mellem serviceloven og arbejdsmiljøloven.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig