Kommunen siger nej: Borger i kørestol må ikke få et bad

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den syge borger har ventet i 12 måneder på et varmt bad.

Mest læste i dag

“Det at ligge i det varme vand eller komme under en varm bruser får mine muskler til at slappe af, og jeg bliver helt afslappet” fortæller den syge David Grønfeldt Petersen til TV2 Østjylland.

David sidder i dag i kørestol, efter at han fik konstateret en hjernetumor i oktober 2020. Lægerne kan ikke fjerne tumoren, og David vurderes derfor som værende dødelig syg.

Siden da er hans førlighed fortsat faldende, og i dag behøver han have hjælp til at komme rundt i hans eget hjem. Det skriver Ekstra Bladet.

Men et bad i hans eget hjem, kan ikke lade sig gøre. I hvert fald ikke ifølge en arbejdspladsvurdering (forkortet APV) som fagbevægelsen FOA Randers vurderer skal tages højtideligt.

“APV’en er vigtig, så man som virksomhed kan klarlægge, hvad der findes af arbejdsmiljøproblemer, og hvordan vi skal løse dem” Mariejo Christensen, der er faglig sekretær hos FOA Randers.

APV’en konkluderer at sikkerhedsfaktorer gør det usikkert for David Petersen at få et bad i hjemmet. Blandt andet er døren til badeværelset for smal, og de skiftende underlag på vejen ud til badeværelset (tæppe, klinker og trægulv) et praktisk problem.

Der har heller ikke været meget hjælp at hente hos kommunen, som David Petersen i lang tid har forsøgt at få en løsningsorienteret dialog op at køre med.

“Hver gang jeg kommer med et løsningsforslag, finder kommunen nogle andre problemer” uttaler han sig.

I mellemtiden må David nøjes med etagevask ved sin seng. Resten af dagen bruger han i sin stue der nu stinker af afføring, fordi både mad, søvn og toiletbesøg foregår derinde.

Plejepersonalet har dog op til flere gange tilbudt David at forlade hans hjem, og i stedet flytte ind på en plejebolig hvor personalet ville kunne hjælpe ham med et varmt bad. Det har han derimod takket nej til.

“Det her er mit drømmested, det er ude på landet. Nu har jeg i mange år arbejdet i institutionsverdenen, og det bliver for sterilt for mig. Det er svært for mig at skabe de trygge, hyggelige og hjemlige rammer i sådan noget” udtaler han dig.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig