Konflikten i Mellemøsten accelererede i weekenden - og derfor stiger priserne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ny bliver det dyrere.

Mest læste i dag

Oliepriserne er blevet kastet ind i en turbulent dans, efter weekendens overraskelsesangreb fra Hamas på Israel.

Priserne er bestemt heller ikke gået analytikeres og investorers næser forbi, og de har i den grad spærret øjnene op:

"Risikopræmien på olie stiger grundet muligheden for en bredere konflikt, der kunne sprede sig til nærliggende store olieproducerende nationer som Iran og Saudi-Arabien", udtaler analytiker Saul Kavonic ifølge Reuters.

Den europæiske referenceolie, Brent, blev mandag morgen handlet til 87,51 dollar pr. tønde, en stigning fra 84,15 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie fulgte trop med en pris på 85,90 dollar mod 82,43 dollar.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dette kommer i kølvandet på en periode med ellers faldende oliepriser, som var drevet af bekymringer om høje renter og deres potentielle indvirkning på den globale efterspørgsel.

Men det er ikke kun oliepriserne, der er i fokus. Den eskalerende konflikt har også kastet en skygge over amerikanske bestræbelser på at mægle en aftale mellem Saudi-Arabien og Israel.

Og en øgning af udbuddet fra Saudi-Arabien ville have hjulpet med at lette det stramme udbud efter måneder med eksport- og produktionsnedskæringer fra Rusland og Saudi-Arabien.

Og det falder ikke ligefrem på et tørt sted for danskerne, da olieprisen er en vigtig indikator for hvordan verdensøkonomien i skrivende stund klarer sig. En stigende oliepris indikerer økonomisk vækst, mens et fald kan være tegn på det modsatte. Hvis prisen på det stiger kan det føre til højere forbrugerpriser og inflation.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig