Kong Charles erklæres for konge nu: Hylder ‘elskede’ dronning Camilla

Af: Naja Radik

|

10/09/2022

Foto: Victoria Jones/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Victoria Jones/AFP/Ritzau Scanpix
Kong Charles III har hyldet sin elskede dronning Camilla i en rørende hyldest i sin tiltrædelsestale.

Mest læste i dag

Den kongelige blev automatisk konge efter hans mors død i torsdags, men hans rolle er først blevet bekræftet her til formiddag.

Under sin tiltrædelsestale, i tronsalen i St James’ Palace, hyldede Charles III dronning Camilla. 

Kongen sagde: 

“I alt dette er jeg dybt opmuntret af den konstante støtte fra min elskede kone.” 

Det kommer efter at kong Charles formelt er blevet erklæret monark ved en historisk tiltrædelsesceremoni. 

Dronningens begravelsesdag vil blive en helligdag i Storbritannien, efter at kong Charles i dag har givet sin godkendelse.

En ceremoni blev gennemført af tiltrædelsesrådet i St James’ Palace, som ikke blev overværet af kong Charles III, i tråd med traditionen.

Senere trådte han ind i tronsalen, hvor han lovede at følge dronningens inspirerende eksempel, foran prins William og dronning Camilla.

Kongen sagde:

“Jeg ved, hvor dybt i, hele nationen, og jeg tror jeg kan sige hele verden, sympatiserer med mig i det uoprettelige tab, vi alle har lidt.”

“Det er den største trøst for mig, at vide om den sympati, som så mange har udtrykt til min søster og mine brødre, og at en sådan overvældende hengivenhed og støtte bor gives til hele vores familie i vores tab.” 

“Til os alle som familie, hvad angår dette rige og den bredere familie af nationer, som det er en del af, gav min mor et eksempel på livslang kærlighed og uselvisk tjeneste.”

“Min mors regeringstid var uden sidestykke i dens varighed, dens dedikation og dens hengivenhed. Selvom vi sørger, takker vi for dette mest trofaste liv.”

Anbefalet til dig