Kong Charles får nu en anden fødselsdag

20/09/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
I overensstemmelse med en kongelig tradition, der går århundreder tilbage, får kong Charles III en ekstra fødselsdag - ligesom hans mor gjorde.

Mest læste i dag

Som du måske ved, havde den afdøde monark to fødselsdage - hendes faktiske fødselsdag den 21. april og derefter en anden, der blev afholdt den anden lørdag i juni. 

At fejre den regerende monarks fødselsdag har været tradition siden 1748 under kong George II’s regeringstid, men de officielle festligheder er ofte blevet afholdt på andre dage end monarkens faktiske fødselsdag.

For eksempel blev kong Edward VII født i november, men flyttede sin fødselsdagsparade - ellers kendt som en Trooping the Colour - til maj eller juni for at øge muligheden for godt vejr. 

Kong Charles III har også fødselsdag i november, han fylder 74 år den 14. november, og det menes, at han vil fortsætte traditionen med en Trooping the Colour, der afholdes i en anden måned. 

Dronningen tilbragte normalt sin egentlige fødselsdag privat med sin familie, men på sin officielle fødselsdag ville hun blive tilsluttet af andre medlemmer af den kongelige familie, for at se Trooping the Colour-paraden, der ville bevæge sig mellem Buckingham Palace, The Mall og Horseguards Parade. 

Det ville derefter ende med en flyvetur over af RAF.

Ifølge de royales hjemmeside samles mere end 1400 paradesoldater, 200 heste og 400 musikere under arrangementet i juni, hvor ceremonien sendes på BBC for dem, der ønsker at se med. 

Ud over at have en ekstra fødselsdag havde kong Charles III også ret til at ændre sit navn til sin regeringstid, men har besluttet sig for at beholde sit.

Når de overtager tronen, bruger britiske monarker et “regent navn”, som kan være deres navn givet ved fødslen eller et andet.

Og der havde været nogle spekulationer om, at Charles ville ændre sit og bruge et af hans mellemnavne, Philip, Arthur eller George, i stedet.

Det er dog siden blevet bekræftet, at han vil regere under titlen kong Charles III.

Det er ualmindeligt, at en monark ændrer deres regent navn, den sidste person, der gjorde det, var dronning Victoria, der faktisk blev født Alexandrina Victoria, men brugte sit mellemnavn, da hun blev dronning i 1837.

Da Charles mor dronning Elizabeth II blev spurgt, hvilket navn hun ville bruge som sit regent navn, svarede hun ganske berømt: 

“Mit eget selvfølgelig.” 

Og nu ser det ud til, at Charles selvfølgelig også vil bruge sit eget. Det skriver LADbible.

Anbefalet til dig