Kong Charles III planlægger muligvis at skære ned på den kongelige familie

Af: Naja Radik

|

24/09/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Storbritanniens kongehus kan begynde at se meget anderledes ud med kong Charles III i spidsen. Kongen har tidligere tilkendegivet, at han ønsker at skære ned på familien.

Lige nu læser andre også

Det, der menes med nedskæringer er, at han simpelthen overvejer at skære antallet af arbejdende kongelige ned til blot en kernegruppe på få familiemedlemmer.

Arbejdende kongelige skal udføre en række opgaver på vegne af kongen ved begivenheder, herunder møde andre verdensledere, være vært for officielle statsbegivenheder, tage på udenlandske ture og selvfølgelig klippe snoren for officielt at åbne en bygning. 

Det ville også betyde, at andre medlemmer af den kongelige familie ikke ville blive forventet at udføre opgaver og ikke ville få offentlige penge, hvilket betyder, at de skulle gå ud og få deres egne jobs.

Rollen betragtes som et fuldtidsjob, og som sådan bliver arbejdende kongelige betalt for at udføre deres opgaver.

Det er et skridt, som andre kongelige familier har taget i de senere år, hvor mange andre monarkier er slanket ned til blot nogle få nøglemedlemmer, mens resten af familien lever relativt “normale” liv.

Som for eksempel vores danske kongehus.

Og hvis forslaget er korrekt, kan nøglemedlemmerne potentielt være Charles, Camilla, William, Kate og deres børn. 

Det kunne allerede ses på balkonen under jubilæet, at der var langt færre ude og vinke med dronningen end der plejer at være, skriver LADbible.

Ifølge en ekspert, kunne årsagerne være at Charles så ikke behøver at læne sig op ad familiemedlemmer for at dække nogle af opgaverne helt så meget, som dronningen gjorde i de sidste år af hendes regeringstid.

Anbefalet til dig