Kong Frederik reagerer på danskernes opbakning ved tronskiftet: Hans reaktion går lige i hjertet

Af: Mie M.B

|

01/02/2024

Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset
Det har gjort et kæmpe indtryk på vores konge at blive modtaget med så stor begejstring

Mest læste i dag

Under et nyligt besøg i Warszawa, Polen, delte kong Frederik sine tanker og ambitioner i sit første interview siden tronskiftet. Med et varmt tilbageblik på sin officielle hyldest den 14. januar, hvor tusindvis af danskere samledes på slotspladsen foran Christiansborg for at fejre Danmarks nye overhoved, beskrev han modtagelsen som en dybt rørende oplevelse, der vil blive husket længe.

"At blive modtaget så smukt, så glædeligt og så hjerteligt på Christiansborg Slotsplads var en meget rørende oplevelse, som ramte mig dybest i hjertekulen," fortalte han til Ritzau.

Kong Frederik, der nu har været regent i nogle uger, beskriver denne tid som en god og omvæltende periode, styrket af den overvældende støtte fra det danske folk. Han ser denne støtte som et tegn på, at både han og nationen er klar til et nyt kapitel. Det skriver Ekstra Bladet.

"Det betyder, at folk tror på mig," sagde han.

Kongens besøg i Polen er centreret omkring et erhvervsfremstød, hvor han promoverer danske, grønne løsninger. Disse løsninger kan spille en afgørende rolle i Polens overgang fra fossile brændstoffer, idet landet har ambitioner om at bevæge sig væk fra sin kulafhængige økonomi.

Ved åbningsceremonien ved det historiske museum i Warszawa, understregede kong Frederik sin hensigt om at engagere sig i kampen for klimaforandringer. Han fremhævede krigen i Ukraine og konflikten i Mellemøsten som væsentlige faktorer, der gør grøn omstilling mere presserende end nogensinde.

"Konsekvenserne af kriserne er enorme, men det har været med til at bringe vores nationer tættere på hinanden," sagde han, idet han refererede til det stærke bånd mellem Polen og Danmark.

Kongen er ledsaget af flere nøgleministre, herunder udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M), og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V), der alle deltager i fremstødet fra onsdag til fredag.

Anbefalet til dig