Kong Frederik sendte helt særlig hilsen med denne genstand ved tronskifteceremonien

Af: Mie M.B

|

16/01/2024

Nyheder
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Der var mange gemte hilsner og symboliker at finde under hele tronskiftet i søndags

Lige nu læser andre også

Under tronskiftet på Christiansborg Slotsplads løftede Kong Frederik venstre hånd for at vinke til de fremmødte. Mellem de hvide handsker og ærmet på uniformen, kunne et markant ur spottes. En samtale i Euroman med ur-ekspert Kristian Haagen afslører, at det ikke blot var et almindeligt Omega Seamaster 300.

”Han bar et Omega Seamaster 300 42mm uden dato. Jeg er ikke helt sikker på, hvilken rem det er, men det ser ud til at være en af Omegas sandfarvede nato-remme. På samme måde bar militæret deres ure i 1960'erne og 1970'erne. Det dresser uret ned og gør det mere sporty. Moderedaktører rundt om i verden vil nok sige, at det ikke er proper attire, at han har et sportsur med nato-rem på, men han er Danmarks konge. Han må gøre, som han vil,” forklarer Haagen.

Dog er det ikke et standard Omega Seamaster 300, Kongen har valgt at bære. Uret er et særligt frømandsur lavet i samarbejde med Omega, afslører Haagen. Uret er en del af kongens militære baggrund som tidligere frømand i 1995.

”Det er en militær hilsen, og især en hilsen til hans uddannelse som frømand i 1995. Der er ikke mange, der ved, at det er et frømandsur. De fleste tror, det er et almindeligt Omega Seamaster. Så hvis frømændene har set med, har de helt sikkert lige nikket til Pingo, da de så uret. Det er derfor et meget personligt valg. Det er hans helt særlige ur, som siger meget om ham,” konkluderer Haagen.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig