Kongeetapen i PostNord Danmark Rundt starter i Tyskland - og slutter i Vejle

13/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Fra Tyskland til Vejle. Foto: PostNord Danmark Rundt
Kiddesvej i Vejle får igen en hovedrolle, når kongeetapen i PostNord Danmark Rundt 2020 køres 13. august. Kongeetapen starter i Flensborg, og feltet skal tilbagelægge 210 km og 2100 højdemeter.

Mest læste i dag

Den 30. udgave PostNord Danmark Rundt skriver historie. For første gang starter en etape nemlig uden for landets grænser, og samtidig er der for første gang ingen enkeltstart. Til gengæld kan cykelfans forvente flere profiler på de danske veje. Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse. 

PostNord Danmark Rundt rykker nemlig en kategori op i 2020, og bliver en del af UCI’s nye ProSeries – det betyder bl.a. flere internationale profiler til start i Danmark. Samtidig har løbet indgået en tv-aftale med Eurosport, så den store internationale sportskanal de kommende fire år viser billeder fra Danmarks største etapeløb til 58 lande.

Starter syd for grænsen

Årets kongeetape starter i Flensborg i Tyskland, og det er første gang i løbets historie, at en etape starter uden for Danmarks grænser. Etapen er løbets længste og hårdeste.

"En af vores store nyheder til dette års PostNord Danmark Rundt er, at vi for første gang starter uden for landets grænser, når Flensborg er startby for årets kongeetape, som har mål på Koldingvej i Vejle," fortæller løbsdirektør Jesper Worre til offentliggørelsen af 2020-ruten. Han tilføjer:

"Det bliver en hård kongeetape. I 2019 var etapen 200 km, og feltet skulle bestige 1800 højdemeter. I 2020 bliver den 210 km og med 2100 højdemeter, så det kan man godt kalde en hård kongeetape."

Anbefalet til dig