Kongehus deler glædelig nyt: Første royale baby født i 2024

Af: Mie M.B

|

10/01/2024

Nyheder
Foto: Copyrightroyalportraits Europe-Bernard Ruebsamen/Royalportraits Europe/Ritzau Scanpix
Foto: Copyrightroyalportraits Europe-Bernard Ruebsamen/Royalportraits Europe/Ritzau Scanpix
Navnet er givet efter en af de hellige tre konger

Lige nu læser andre også

Den luxembourgske kongefamilie byder det nye år velkommen med ankomsten af det første royal fødte barn i 2024. Prins Felix og Prinsesse Claire har glæden af at præsentere deres tredje barn, en lille ny, der får navnet Balthazar Felix Karl. Den lille prins så dagens lys den 7. januar – blot en uge inde i det nye år. Det skriver GBN.

Navnet Balthazar har græske rødder og oversættes til "Gud beskytter kongen". En navnesymbolik, der deler historisk forbindelse med en af de tre vise mænd, også kaldet de tre konger, der besøgte Jesusbarnet i stalden. Helligtrekonger fejres d.6. januar, og dermed falder navnevalget sammen med mærkedagen og navnets betydning.

I en officiel meddelelse fra det kongelige hof offentliggjort mandag blev der udtrykket stor glæde over den nye tilføjelse til familien. Prinsen havde en vægt på 3.220 kg og en længde på 50 cm. Beskeden var underskrevet af forældrene, Felix og Claire, samt de to ældre børn, Prinsesse Amalia på ni år og Prins Liam på syv år.

Prins Balthazar er det syvende barnebarn af Storhertug Henri og Storhertuginde Maria Teresa. Den lille prins er ikke den eneste, der kommer til at fylde ekstra om bordet i den Luxembourgske kongelige familie, da Prinsesse Alexandra og hendes mand, Nicolas Bagory, annoncerede graviditeten med deres første barn sidste måned.

Prins Felix, som er den næstældste søn af Storhertug Henri, indtager fjerdepladsen i arverækken til tronen.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig