Kongehuset afslører: Her sker det

23/1/23 11:15

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu afsløres det.

Der er lagt op til fem helt store folkefester, når Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg lægger veje til det populære motionsevent Royal Run. Og med offentliggørelsen af hvilke byer D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen besøger og løber med i, kan værtsbyerne begynde at planlægge motionseventet, så både kronprinsparret og de mange deltagere får store oplevelser med hjem.

Kronprinsen er med til at skyde det populære motionsevent i gang Aabenraa 2. pinsedag, hvorefter han tager til Herning og løber et allerede udsolgt Royal Run, derefter drager han til hovedstaden, hvor han skal løbe gennem Københavns og Frederiksbergs gader.

I Aabenraa Kommune er glæden naturligvis stor over, at eventet skal skydes i gang netop dér:

”Vi glæder os helt vildt til Royal Run og til at tage imod H.K.H Kronprins Frederik, vise ham Aabenraa og lade ham løbe en dag fuld af motion og fest i gang i netop vores kommune,” siger borgmester Jan Riber Jakobsen (K) i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen kommer til Nyborg og Nykøbing Falster
H.K.H. Kronprinsesse Mary begynder sin dag med at snøre løbeskoene til Royal Run i Nyborg, hvorefter hun tager til Falsters største by, Nykøbing Falster, og løber med de mange deltagere dér.

”Vi er ved at planlægge en kæmpe folkefest for alle, der vil være med til en uforglemmelig dag. Med Royal Run i Nykøbing går både kommune, frivillige, foreninger og erhvervslivet sammen i ét stort fællesskab for at stable en fantastisk oplevelse på benene, og vi glæder os til, at H.K.H. Kronprinsesse Mary bliver en del af det fællesskab,” lyder det fra Guldborgsund Kommunes borgmester, Simon Hansen (S).

De kongelige skaber en særlig stemning

Hos arrangørerne bag Royal Run er det altid glædeligt at kunne løfte sløret over for byerne, hvem de får besøg af:

”Det er altid ekstra spændende med denne detailplanlægning af Royal Run, hvor vi giver byerne besked om, hvem de kan forvente at få kongelig deltagelse af,” siger administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, der er med i Royal Runs styregruppe.

Danmarks Idrætsforbunds administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe, tilføjer:

”Kronprinsparrets deltagelse betyder enormt meget for os og for vores værtsbyer. De kongelige er i høj grad med til at skabe den helt særlige Royal Run-stemning, vi kommer til at finde i de fem værtsbyer 2. pinsedag.”

Således fordeler kronprinsparret sig under Royal Run ’23:

  • Kronprinsen løber i Aabenraa

  • Kronprinsessen løber i Nyborg

  • Kronprinsen løber i Herning

  • Kronprinsessen løber i Nykøbing Falster

  • Kronprinsen løber i København/Frederiksberg

Distancer og nærmere tidsplaner følger.