Kongehuset bekræfter: Familien fejrer jul hver for sig i år

25/11/20 10:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I år bryder dronning Margrethe med en årtier lang tradition.

Onsdag fortæller kongehuset nyt om den forestående juletid. I år bliver det ikke anderledes i kongehuset end hos alle andre danskere - julen bliver ikke som den plejer. 

Det bekræfter kongehuset i en pressemeddelelse. 

Heri står det klart, at hele familien i år ikke vil fejre jul sammen. Derudover så bryder Margrethe også med en mangeårig tradition. I år vil hun nemlig ikke fejre juletiden på Marselisborg Slot ved Aarhus. Det har ellers været en så godt som ubrudt tradition, siden dronning Margrethe og prins Henrik første gang fejrede jul i Østjylland tilbage i 1969. 

Sådan skal årets jul fejres

Det bliver dog anderledes i år, her tager dronningen nemlig syd på. Sammen med prins Joachim vil hun fejre 

"H.M. Dronningen vil i år holde jul på Schackenborg Slot sammen med D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og D.H. Prins Nikolai, Prins Felix, Prins Henrik og Prinsesse Athena," skriver Kongehuset. 

Hvis hele den kongelige familie skulle samles, ville de ryge i karambolage med - i hvert fald - det for nuværende gældende forsamlingsforbud, der er blevet sænket til 10. Derfor fejrer kronprinsparret julen alene sammen med deres børn. 

"Kronprinsparret vil sammen med deres fire børn, D.K.H. Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine, holde jul i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg."