Kongehuset bekræfter: Nu sker det

20/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Langt om længe.

Mest læste i dag

Siden coronapandemien brød ud, har mange ting været sat i bero - herunder offentlige audienser hos dronningen. Faktisk har det været i bero siden den første coronanedlukning siden marts 2020. 

Men nu vil det snart blive genoptaget, det meddeler Kongehuset på sin hjemmeside og Instagram-profil. 

Mere præcist vil Hendes Majestæt Dronningen - efter omtrent halvandet år i bero - genoptage de offentlige audienser, mandag den 6. september 2021.

Det vil blive på Christiansborg Slot, det meddeler Kongehuset på sin Instagram-profil.

1. juli eller senere 

I første omgang vil adgangen til audienserne være forbeholdt personer, der den 1. juli eller senere, har modtaget en orden eller medalje i forbindelse med jubilæum eller fratrædelse - eller som er udnævnt i en stilling eller lignende. 

Audienserne forventes fremadrettet at blive afholdt 1-2 gange om måneden og de konkrete audiensdage vil fremgå af Kongehusets kalender. 

Ordet "audiens" er afledt af det latinske ord "audire", som betyder "at høre." Ordets betydning er at få foretræde for en højtbestående person. 

På Kongehusets hjemmeside kan du læse mere om tilmelding.

Heruder kan du se opslaget fra Kongehuset, hvor Hendes Majestæt Dronningen får overleveret en liste med navne på audienssøgende, af en adjuant, kort før en offentlig audiens. 

Foto: Det danske Kongehus/ Instagram

 

 

 


 ⁣
 

 

 

Anbefalet til dig